r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán orsi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
orsi.sz
Töltött padlizsán orsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 1208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5909.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    3065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 1208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    974 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Először jól megmossuk a padlizsánokat, hosszában felszeleteljük körülbelül 1 cm-es vastagra. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, megkenjük az olajjal a padlizsán mindkét oldalát, majd 180 fokon előmelegített sütőben 10 percet sütjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. Megreszeljük a mozzarellát, és két részre osztjuk: 100-50 g. A brokkolit megpároljuk, de még maradjon félkemény! Miután kész, összekeverjük a ricottát a 100 gramm mozzarellával, a brokkolival, az összezúzott fokhagymával, és ízesítjük tetszés szerint a fűszerekkel.
  3. Miután kihűltek a padlizsánok, megtöltjük őket és felcsavarjuk, a végénél összetűzve egy fogpiszkálóval, rászórjuk a megmaradt mozzarellát, és visszatesszük a sütőbe 25-30 percre
  4. Óvatosan kiszedjük a fogpiszkálókat, vigyázva, hogy a tekercs két vége kerüljön alulra, egy tálra helyezzük, és ráöntjük a ketchupot. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3746
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
orsi.sz 3 recept

Egy igen finom, hús nélküli receptet szeretnék megosztani veletek, amit egy napsütéses őszi napon készítettem egy kerti parti alkalmával. Ennek a rövid története annyi, hogy mivel elég sűrűn grillezünk (az esetek többségében húst), a nyár végére az ember megunja a sok húst, és vágyik valami másra.

Hozzávalók

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek