r
Nosalty Logó

Töltött dagadó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
nbeszter
Töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 1935 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 7741 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 372 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2076 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1935 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222 g

Zsír

  • Összesen
    740.6 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1057 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2621.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1010.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8321 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1560 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8302 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 7741 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 372 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót egy keskenyebb, hosszú pengéjű, helyes késsel felszúrjuk: a kést a dagadó egyik rövidebb oldalánál vízszintesen beleszúrjuk a húsba, és zsebet alakítunk ki benne. (Erre a hentest is megkérhetjük.) A zsebet az ujjainkkal óvatosan kissé kitágítjuk, a húst bedörzsöljük sóval és borssal.
  2. A töltelékhez a vöröshagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt, és a hagymát megdinszteljük rajta. Eközben a csirkemájat egy vágódeszkán éles késsel elkapargatjuk (olyan lesz, mintha ledarálnánk). A májat a hagymához adjuk, és együtt sütjük tovább. Fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával. Kb. 15 perc sütés után hozzáadjuk a gombát, is és további 5 percig együtt sütjük. A hagymás-gombás májat ezután hagyjuk langyosra hűlni.
  3. A zsemlét beáztatjuk vízbe. Kb. 10 perc áztatás után kicsavarjuk, és a langyosra hűlt májhoz adjuk a tojással együtt. Jól összedolgozzuk a masszát.
  4. A tölteléket egy evőkanál segítségével a dagadóba töltjük. A dagadón a nyílást hústűvel rögzítjük. Egy közepes méretű tepsit kikenünk a sertészsírral.
  5. A dagadót a tepsibe fektetjük, aláöntünk egy pohár vizet. A tepsit alufóliával letakarjuk. A húst közepesen meleg (180 fokos) sütőben 1,5 órát sütjük. Ezután az alufóliát levesszük, és kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük. A húst fedeles jénai tálban is süthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1404
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött dagadó
nbeszter 7 recept

Hagyományos vasárnapi vagy ünnepi ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek