Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött dagadó

Töltött dagadó
Töltött dagadó
140 perc / előkészület: 30 perc sütés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos vasárnapi vagy ünnepi ebéd.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagadót egy keskenyebb, hosszú pengéjű, helyes késsel felszúrjuk: a kést a dagadó egyik rövidebb oldalánál vízszintesen beleszúrjuk a húsba, és zsebet alakítunk ki benne. (Erre a hentest is megkérhetjük.) A zsebet az ujjainkkal óvatosan kissé kitágítjuk, a húst bedörzsöljük sóval és borssal.
  2. A töltelékhez a vöröshagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt, és a hagymát megdinszteljük rajta. Eközben a csirkemájat egy vágódeszkán éles késsel elkapargatjuk (olyan lesz, mintha ledarálnánk). A májat a hagymához adjuk, és együtt sütjük tovább. Fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával. Kb. 15 perc sütés után hozzáadjuk a gombát, is és további 5 percig együtt sütjük. A hagymás-gombás májat ezután hagyjuk langyosra hűlni.
  3. A zsemlét beáztatjuk vízbe. Kb. 10 perc áztatás után kicsavarjuk, és a langyosra hűlt májhoz adjuk a tojással együtt. Jól összedolgozzuk a masszát.
  4. A tölteléket egy evőkanál segítségével a dagadóba töltjük. A dagadón a nyílást hústűvel rögzítjük. Egy közepes méretű tepsit kikenünk a sertészsírral.
  5. A dagadót a tepsibe fektetjük, aláöntünk egy pohár vizet. A tepsit alufóliával letakarjuk. A húst közepesen meleg (180 fokos) sütőben 1,5 órát sütjük. Ezután az alufóliát levesszük, és kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük. A húst fedeles jénai tálban is süthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 276
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nbeszter

Mióta szakács: 2020.04.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

dagadó töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1968
sertésdagadó 1.5 kg
csirkemáj 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
kacsazsír 1 ek
csiperkegomba 10 dkg
tojás 1 db
zsemle 1 db
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 kk