r
Nosalty Logó

Töltött dagadó 10. - pataki tálban

Edit
Töltött dagadó 10. - pataki tálban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

913
Kalória
26.2g
Fehérje
11.2g
Szénhidrát
81.8g
Zsír
146.8g
Víz
131.2g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 5481 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    982 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 913 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.4 g

Zsír

  • Összesen
    490.7 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2808.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    880.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5892 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1146 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5868 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 5481 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésben hideg vízbe áztatjuk az Európa/Pataki tálat, megtöltjük hideg vízzel, rátesszük a tetejét fordítva, és azt is teli töltjük hideg vízzel. 1 órát minimum áztatjuk.
  2. A felszúrt dagadót kívül-belül sózzuk, reszelt fokhagymával bekenjük, és állni hagyjuk. Amíg áll, elkészítjük a tölteléket. A májat késsel elkaparjuk, és egy nagyobb tálba tesszük. (Ha van hozzá szív, akkor azt is beletehetjük kis kockákra vágva.)
  3. A zsemléket beáztatjuk vízbe. Jól kinyomkodjuk, és ezt is a tálba tesszük. A fűszereket (só, bors, majoranna, pirospaprika, reszelt hagyma és fokhagyma) ízlés szerinti mennyiségben rászórjuk, majd a tojást ráütjük, és a mustár kíséretében az egészet jól összekeverjük. Kóstoljuk, és ha kell ízesítjük még ízlés szerint. Ezzel megtöltjük a dagadót, és összevarrjuk a nyílást.
  4. A tálba öntjük a fehérbort, beletesszük a dagadót, mellédobunk pár gerezd fokhagymát, lefedjük a tetejével, és betesszük a hideg sütőbe (LÉGKEVERÉSESRE NEM SZABAD ÁLLÍTANI!), 1,5 óráig sütjük. Ekkor levesszük róla a fedelet, és néha a pecsenyelével meglocsolva, szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Születésnapomra kaptam egy Európa tálat. Ez volt az első étel, amit készítettem benne. Nagyon omlós és ízletes lett. Nem száradt ki a hús.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek