Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött cukkini és padlizsán

Töltött cukkini és padlizsán
Töltött cukkini és padlizsán
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cukkinit és padlizsánt is szívesen készítek töltve, mert ezzel az ízes raguval a gyerekek is szívesen megeszik a zöldséget.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit és padlizsánt félbevágjuk, teáskanállal kiszedjük a belsejét, majd megsózzuk.
  2. A hagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát, kb 10 percig közepes lángon pároljuk őket.
  3. A raguhoz keverjük a darált húst, hozzáadjuk a fűszereket (oregánó, bors, ételízesítő, majoránna, pirospaprika, sűrített paradicsom), jól elkeverjük, és felengedjük éppen annyi vízzel, hogy ellepje. Sűrű ragut főzünk belőle.
  4. Hagyjuk kihűlni a darált húst. Közben a cukkini és padlizsán belsejét tejföllel kikenjük, majd a darált húst töltjük bele, és végül a tetejére újra tejfölt teszünk.
  5. Sütőben 200 fokon kb 20 percig sütjük, utána 220 fokon sütjük még 10 percig, néha itt kerül rá egy kis reszelt sajt is:)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 773
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsi :)

Mióta szakács: 2015.10.20.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Cukkini padlizsán egészségeses töltött cukkini töltött padlizsán

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1003
cukkini 2 közepes db
padlizsán 2 db
darált sertéshús 500 g
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 2 közepes db
tejföl 3 dl
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál