Nosalty Logó

Töltött padlizsán Nerovedova konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Töltött padlizsán Nerovedova konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 700 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1398 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 72 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1462.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    969 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 700 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2925.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1116 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1595.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1937 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 1398 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    524 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, majd a húsát kikaparjuk (kb. fél centis réteg maradjon meg). A padlizsán húsát ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük.
  2. A paradicsomokat meghámozzuk (forró vízbe mártjuk egy pillanatra), és azt is pépesítjük.
  3. A hagymákat felkockázzuk.
  4. A padlizsán héját olajban átsütjük, félretesszük.
  5. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a húst, fűszerezzük, és azt is lepirítjuk. Ha már puha a hús, akkor hozzáadjuk a padlizsán húsát, a paradicsomot és a fokhagymát.
  6. Pár perc múlva lezárjuk, megtöljük a raguval a padlizsánokat, tepsibe rakjuk és forró sütőben szép pirosra sütjük.
  7. Pirítóssal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10521
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igazából egyszer töltött padlizsánt akartam enni, de a recept amit találtam (rizses, kolbászos töltelék) nem tetszett. Akkor találtam ki ezt a verziót. Eddig nem volt rá panasz. Mi úgy szoltunk enni, hogy a pirítósra kanalazzuk, mint a tatár beefsteaket. Jó étvágyat hozzá.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek