r
Nosalty Logó

Töltött csirkecomb currys "rizottóval", mézes-chilis naranccsal

GasztroKoli
Töltött csirkecomb currys "rizottóval", mézes-chilis naranccsal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hús

rizs

narancs

1317
Kalória
31.1g
Fehérje
82.9g
Szénhidrát
98.3g
Zsír
679.6g
Víz
258.5g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
33.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

hús

rizs

narancs

Összesen 1317 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

hús

rizs

narancs

Összesen 2632 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

hús

rizs

narancs

Összesen 119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    679.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    829 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1496 micro
Összesen 1317 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.7 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1359.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2992 micro
Összesen 2632 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

hús

  1. A gombát apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, curryvel és chilivel megszórjuk, majd a kókuszolajjal és két szár újhagymával összekeverjük. Ezzel megtöltjük a csirkecombokat, amiket utána csirke fűszersóval ízesítünk. És fél-fél evőkanálnyi vajat teszünk a tetejére. A csirkecombokat vajon, lassú tűzőn, serpenyőben sütjük ropogósra.
  2. A rizst hat dl lobogó vízbe tesszük, majd 15-20 perc alatt puhává főzzük. Leszűrjük, és két szár újhagymát adunk hozzá szeletelve, illetve jöhet a só, bors, curry, szerecsendió és fahéj is. Majd 2 evőkanálnyi vajat keverünk hozzá, hogy rizottó állagot kapjunk.
  3. A narancskompóthoz a narancsot megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és egy pohárba tesszük a mézzel és chilivel elkeverve. Ízlés szerint egy kis cayenne bors is mehet bele.
  4. Mindent egymás mellé pakolunk (illetve a narancskompóttal leönthetjük a csirkecombokat), és egy színes, nagyon illatos ételt kapunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p

Régóta ki szerettem volna próbálni az indiai konyha remekeit, így egy kissé csípős, későőszi délutánon elérkezettnek éreztem az időt hozzá. Így egy kissé átvariálva, becsempésztem India ízvilágát a kollégiumi konyhába.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek