r
Nosalty Logó

Töltött csirkecomb currys "rizottóval", mézes-chilis naranccsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
GasztroKoli
Töltött csirkecomb currys "rizottóval", mézes-chilis naranccsal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

hús

rizs

narancs

Összesen 1317 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

hús

rizs

narancs

Összesen 2632 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

hús

rizs

narancs

Összesen 119 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    829 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1496 micro
Összesen 1317 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1359.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2992 micro
Összesen 2632 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

hús

rizs

narancs

Elkészítés

hús

  1. A gombát apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, curryvel és chilivel megszórjuk, majd a kókuszolajjal és két szár újhagymával összekeverjük. Ezzel megtöltjük a csirkecombokat, amiket utána csirke fűszersóval ízesítünk. És fél-fél evőkanálnyi vajat teszünk a tetejére. A csirkecombokat vajon, lassú tűzőn, serpenyőben sütjük ropogósra.
  2. A rizst hat dl lobogó vízbe tesszük, majd 15-20 perc alatt puhává főzzük. Leszűrjük, és két szár újhagymát adunk hozzá szeletelve, illetve jöhet a só, bors, curry, szerecsendió és fahéj is. Majd 2 evőkanálnyi vajat keverünk hozzá, hogy rizottó állagot kapjunk.
  3. A narancskompóthoz a narancsot megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és egy pohárba tesszük a mézzel és chilivel elkeverve. Ízlés szerint egy kis cayenne bors is mehet bele.
  4. Mindent egymás mellé pakolunk (illetve a narancskompóttal leönthetjük a csirkecombokat), és egy színes, nagyon illatos ételt kapunk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1576
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött csirkecomb currys "rizottóval", mézes-chilis naranccsal
GasztroKoli 6 recept

Régóta ki szerettem volna próbálni az indiai konyha remekeit, így egy kissé csípős, későőszi délutánon elérkezettnek éreztem az időt hozzá. Így egy kissé átvariálva, becsempésztem India ízvilágát a kollégiumi konyhába.

Hozzávalók

hús

rizs

narancs

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!