r
Nosalty Logó

Tökös lecsó kolbásszal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Tökös lecsó kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    778 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2541 micro
  • β-crypt
    419 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    1431 micro
Összesen 490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3525.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    2333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1591.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    894 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    605 micro
  • β-karotin
    7622 micro
  • β-crypt
    1258 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4294 micro
Összesen 1468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    471 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát egy csípet sóval megfonnyasztjuk, majd a tűzről kicsit lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Elkeverjük benne, ezután mehet bele a hámozott kisebb darabokra vágott paradicsom, átforgatjuk majd a tűzre visszatéve belerakjuk a karikára vágott kolbászt is.
  2. Ezután hozzáadjuk a darabolt zöldpaprikát, először vastagabb kb. ujjnyi karikára, majd a magház körül darabokra vágjuk.
  3. A gyenge hámozott töknek eltávolítjuk a magjait, majd feldaraboljuk és ezt is hozzáadjuk, átforgatjuk, majd fűszerezzük.
  4. Ezután lefedve, a hőt mérsékeljük alatta és puhára főzzük, ha már elég levet eresztett ellenőrizzük az ízét, szükség szerint után ízesítjük.
  5. Mielőtt teljesen megpuhulna hozzáadjuk a karikára vágott virslit és készre főzzük. Friss kenyérrel tálaljuk!
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2345
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökös lecsó kolbásszal
Katharosz 499 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...