Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökmagos tönkölykenyér

Tökmagos tönkölykenyér
Tökmagos tönkölykenyér
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg tökmagom van itthon, így most ilyen kenyérre esett a választásom. Látszik, hogy ebből a mennyiségből 4 zsemlét is készítettem, amiket a cipó mellé tettem, de úgy megnőttek, hogy összesült a tészta. Ez csak a látványban csal le egy kicsit az értékéből, de ízében semmiképp. Nagyon laktató és egészséges kenyér.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtot mikróban meglangyosítjuk, hozzáadjuk a mézet, és az élesztőt felfuttatjuk benne, a kenyérsütő üstjébe töltjük.
  2. Az üstbe tesszük először a folyékony, majd felülre a szilárd alkotókat, és dagasztó programra állítva dagasztjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kézzel ovális alakra kihúzogatjuk, majd a széleit behajtogatva, aztán feltekerve hosszúkás kenyeret formálunk belőle, sütőformába helyezzük (én nagy kacsasütőbe tettem). Tetejét megkenjük joghurttal és tisztított tökmagszemeket szúrkálunk bele.
  4. Letakarva kelsztjük kb. fél órát. Közben előmelegítjük a sütőt 210 fokra hőlégkeverésen, vagy alul-felül sütésen 230 fokon sütjük fél órát, majd a tetejét levéve, ha szükséges, még pirítjuk néhány percig.
  5. Rácsra téve hűtjük ki.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • költség: 450 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 892
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kenyér, tönkölybúza kenyér, tökmagos tönkölykenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-12-21 18:17

Kedves Anci!
Nálam mindig kenyérláz van, de látom, téged is magával ragadott. Isten hozott az otthoni kenyérsütők táborában. Jó étvágyat a friss kenyérhez. Puszi: Évi néni

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-12-21 17:26

Kedves Évi néni !
Gratulálok az új kenyeredhez ! Látod, hogy kitört a kenyérsütési láz ?
Nagyon sokan próbálkoznak, közöttük én is.
Én biztos, hogy neked köszönhetem, hogy közéjük tartozom.
Most sült ki a friss, forró kenyerem !Megyek is kenyerezni !Sok puszi: Anci

280
öregtészta 20 dkg
tökmagliszt 5 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
tönkölybúza liszt 20 dkg
kenyérliszt BL80 20 dkg
burgonyapehely 3 dkg
joghurt 2 dl
tejföl 1.2 dl
napraforgó olaj 2 ek
méz 1 ek
friss élesztő 1 dkg
1.5 tk
tökmag 3 ek