Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szendvicskenyér

Szendvicskenyér
Szendvicskenyér
105 perc / előkészület: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régóta kerestem egy jó szendvicskenyér receptet, amit csak megcsinálok, és vihetjük is a munkahelyre, és természetesen szépen szeletelhető.
Limarától kaptam ezt a receptet, és ez valóban tökéletes.

A tetejére lehet bátran magokat szórni, aki szereti. Én lenmaggal és szezámmaggal készítettem, nagyon finom lett. Nagyon szépen szeletelhető szendvicskenyér lett belőle, másnap is finom puha.

hozzávalók / 4 adag

A kovászhoz

A vajas keverékhez

A lisztes keverékhez

ajánlat

További képek és receptek:
http://nikkancs1022.gportal.hu/

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a kovászt: az első csoport anyagait  jól elkeverjük, a tetejét  még egy kevés liszttel megszórjuk, majd 15-20 percig pihentetjük, míg a teteje megrepedezik.
  2. A második csoport (vajas keverék) hozzávalóit jól elkeverjük.
  3.  A megkelt kovászt és a vajas keveréket a kenyérsütőgép üstjébe tesszük, majd hozzáadjuk a 3. csoport (lisztes keverék) hozzávalóit is.
    (Kézzel is dagaszthatjuk és kelesztőtálban lehet keleszteni.)
  4. Kb. 15 perc alatt tésztát dagasztunk, majd 20 percig pihentetjük a kikapcsolt gépben. Gyengéden átgyúrjuk, formázzuk.
  5. A tésztát óvatosan kézzel megnyomkodjuk, a levegőt kinyomjuk belőle.
  6. Téglalap alakot formázunk és a jobb és bal szélét félig behajtjuk, majd felülről lefelé szorosan feltekerjük.
  7. Meleg helyen még 30 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben 170 fokon kb. 35-45 perc alatt megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 081
elküldve: 1
receptkönyvben: 145
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

kenyér, szezámmagos kenyér

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sbarbisop
sbarbisop Sun, 2011-05-29 14:03

Sziasztok!
A kenyér tökéletes lett, gyönyörű! Egy sütőméretet azért írhattatok volna, én egy szögletes formába tettem, és annyira magas lett, hogy őrület:)) Köszönet a szuper receptért!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-10 15:10

Meg tudná nekem valaki mondani a helyes hajtogatás módját, mert nem tudok rálépni Nikkancs webcímére.
Köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-09-01 17:51

Megsütöttem már nem is egyszer, egyszerűen fantasztikusa finom, én annyit variáltam rajta, hogy 3 dkg olaj van a tésztában, mert az mindig van itthon a vajjal ellentétben, és mostanában zsömlének formázva szokott osztatlan hatalmas sikert aratni, millió féle maggal a tetején: szezámmag, lenmag, tökmag stb stb

bettyblue
bettyblue Sat, 2010-01-09 16:00

szia ezt az egész folyamatot nem lehet megcsinálni a kenyérsütőben ha már egyszer megvan? Nekem olyan recept kéne amit a gép süt meg. ilyen magosra lenne szükségem. köszönöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-01-24 14:45

Sziasztok!
Ez a kenyér isteni, én cukrász vagyok és mindig bogarászom a jó recepteket.
Nagyon örülök, hogy feltetted, mert már többször elkészítettem és a fiam aki nagyon válogatós is megdicsérte.
Még egyszer köszi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-01-05 16:48

Megnéztem értem, tök jó köszi!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-01-05 15:22

Szia!

Ezt "Téglalap alakot formázunk és a jobb és bal szélét félig behajtjuk, majd felülről lefelé szorosan feltekerjük." nem értem. Hogy lesz így a végleges formája amit a képen látok? A kenyér tekerve van mint a kifli?

M.

Nikkancs04
Nikkancs04 Mon, 2009-01-05 16:00

Szia!

Nekem is furcsa volt eleinte a dolog :) A nevem mellett megtalalod a webcimem, ott fenn van ez a kenyer, mert valahogy jobban nem tudom elmondani :( Azert megprobalom:
Szoval leteszed a tesztat a nyujtodeszkara, nem nyujtod, csak a kezeddel "kilapitod" ugy, hogy kb. teglalap alakja legyen, majd jobb es bal oldalrol is a szeleit behajtod a feleig, tehat a jobb es bal szele erintkezzen, megint lenyomkodod egy kicsid, hogy a levego alaposan kimenjen a tesztabol, vegul felulrol lefele szorosan elkezded tekerni (akar alulrol felfele is tekerheted, nem hiszem, hogy ennek jelentosege van.) Remelem tudtam segiteni, irj nyugodtan, ha van kerdesed meg.

Nikkancs04
Nikkancs04 Mon, 2009-01-05 16:00

Ja az elfelejtettem mondani, hogy a weboldalon kepek is vannak a hajtogatasrol... :)

645
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
finomliszt 10 dkg
friss élesztő 2 dkg
vaj 4 dkg
tojássárgája 1 db
cukor 2 teáskanál
burgonyapehely 45 g
aszkorbinsav 1 csipet
tej 2 dl
finomliszt 40 dkg
2 tk