Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos kenyérgombócok

Magos kenyérgombócok
Magos kenyérgombócok
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hasonlóan csináltam, mint Trinity .
Gasztroblogger találkozóra vittem, mellé fűszeres mozzarellagolyókat ettünk.

hozzávalók / 6 adag

A kenyérgombóchoz

A kenéshez

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérsütőgépbe tesszük a hozzávalókat, először a vizet, az olajat és az ecetet, utána a túrót, majd a liszteket, a sót és az élesztőt, és hagyjuk, hogy dagassza és kelessze.
  2. A program végén kivesszük a tésztát, kis gombócokat formázunk belőle, és egy cseréptálba rakjuk, kis helyet hagyva közöttük.
  3. A tetejét megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk a magokkal. Még 1/2 órát kelesztjük.
  4. A sütőbe teszünk egy tepsit, amit megtöltünk vízzel, és a megkelt tésztát 180 fokon pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 224
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cukroskata

Mióta szakács: 2008.05.05.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

magos zsemlék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

494
tehéntúró 25 dkg
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
finomliszt 35 dkg
napraforgó olaj 1 ek
ecet 1 ek
víz 2 dl
1 ek
instant élesztő 7 g
olívaolaj 3 ek
tökmag 4 ek
mák 3 dkg
napraforgómag 4 ek