Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Száz éves zserbó

Száz éves zserbó
Száz éves zserbó
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha jobban belegondolok, a recept nemhogy 100, de még idősebb is lehet, hiszen még Mama anyukája is ezt a receptet készítette el annak idején. Nyugodt szívvel ajánlom, nem fogtok csalódni.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fél órára hűtőben pihentetjük.
  2. A töltelékhez a diót és a cukrot összekeverjük.
  3. Ezután három részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, és tepsibe tesszük a következőképpen: vékonyan megkenjük a lekvárral, majd elosztjuk rajta a cukros-diós keverék egyik felét, megint tészta, lekvár, diós-cukor és végül az utolsó tésztalap.
  4. Kisütjük, majd kihűlés után kiborítjuk, csokoládémázzal tetejét bevonjuk, másnap vágjuk fel.

Csokoládémáz

  1. Egy lábasban a vizet, cukrot és kakaóport folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, majd egy kis hűlés után hozzákeverjük a margarint is.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 60 586
elküldve: 5
receptkönyvben: 104
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zserbó, diós-lekváros süti, karácsonyi diós sütemény

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagymamareceptjei
Nagymama receptjei / nagymamareceptjei Mon, 2016-12-19 17:03

Természetesen akkoriban még zsírral és vajjal sütötték a sütiket. De attól még, hogy itt vaj helyett margarin szerepel a hozzávalók között a recept még ugyanaz marad, a tésztán nem sokat (sőt szerintem semmit sem) változtat, de örülök, hogy sikerült rávilágítani a lényegre... Próbáld ki, ha van kedved, remek recept, isteni lesz a végeredmény, ha vajjal készíted, ha margarinnal...

horvathafrodita
horvathafrodita Sat, 2016-12-10 09:42

Az élesztőt elöbb fel kell futatni ? Vagy csak összedolgozzuk a tészta hozzávalóit?

horvathafrodita
horvathafrodita Mon, 2016-12-05 10:28

Ez lesz karácsonyra,ezt a receptet választottam sose csináltam...meglátjuk ,hogy sikerül :)

moumouletsa
moumouletsa Sat, 2015-02-07 15:45

Szia! Szeretném kérdezni , a tésztához először felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben?

746
margarin 20 dkg
finomliszt 30 dkg
tej 1 dl
friss élesztő 1 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
porcukor 1 ek
tojás 1 db
sárgabaracklekvár 6 ek
dió 25 dkg
cukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 4 ek
víz 3 ek
margarin 5 dkg