r
Nosalty Logó

Zserbó Katrin konyhájából

Katrin
Zserbó Katrin konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói, elkészítése

Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése

642
Kalória
7.8g
Fehérje
73.7g
Szénhidrát
36.7g
Zsír
23.5g
Víz
53.7g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
40.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói, elkészítése

Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése

Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói, elkészítése

Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése

Összesen 7708 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói, elkészítése

Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése

Összesen 449 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    440.5 g
  • Telített zsírsav
    185 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3755.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    884.7 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2000 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 7708 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 449 kcal

Elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. A lisztbe belekeverjük az élesztőt, a sütőport, a cukrot, s a többi hozzávalót, s jól eldolgozzuk. Ha kell, teszünk még hozzá lisztet.
  2. Ha jól gyúrható lett a tészta, akkor három fele osztjuk. Mindhármat kinyújtjuk aránylag egyforma alakúra (kb. 35x25 cm), igyekszünk nem túl vastagra nyújtani.
  3. A tepsit kivajazzuk, majd kilisztezzük, s az első lapot belerakjuk a tepsibe.

Töltelék hozzávalói, elkészítése

  1. Ezt megkenjük a lekvár felével, majd meghintjük a darált dió, porcukor, reszelt citromhéj, őrölt fahéj és vaníliás cukor keverékének a felével.
  2. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük és töltjük, majd jöhet a harmadik lap úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele.
  3. A felső lapot megszurkáljuk villával, hogy a gőz sütés közben eltávozzon belőle.
  4. Én csak addig kelesztem, amíg a sütőt 180 C-fokra előmelegítem, kb. 10 perc. Az előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük a gázsütő 3-as fokozatán, míg a teteje egyenletes pirosas-barnás lesz.
  5. Én félidőben kivettem a tepsit, s megfordítottam, hogy a belső fele kerüljön kívülre, hogy mindkét fele egyformán átsüljön.

Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése

  1. Kihűlés után a csokoládét és a vajat mikró kis fokozatán felmelegítjük, s rákenjük a süteményre.
  2. Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen. Én általában este megsütöm, ha langyosra hűlt, hűtőbe rakom, s másnap reggel rakom rá a csokimázat. Utána visszarakjuk a hűtőbe pár órára, s utána szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25

Főleg karácsonykor és más ünnepekkor mindig sütök zserbót, mert ez is nagy kedvencünk...

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek