Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó Katrin konyhájából

Zserbó Katrin konyhájából
Zserbó Katrin konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főleg karácsonykor és más ünnepekkor mindig sütök zserbót, mert ez is nagy kedvencünk...

hozzávalók / 12 adag

Tészta hozzávalói

Töltelék hozzávalói, elkészítése

Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése

ajánlat

Finom karácsonyi édesség, de az év bármely szakában meg lehet sütni...

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta hozzávalói

  1. A lisztbe belekeverjük az élesztőt, a sütőport, a cukrot, s a többi hozzávalót, s jól eldolgozzuk. Ha kell, teszünk még hozzá lisztet.
  2. Ha jól gyúrható lett a tészta, akkor három fele osztjuk. Mindhármat kinyújtjuk aránylag egyforma alakúra (kb. 35x25 cm), igyekszünk nem túl vastagra nyújtani.
  3. A tepsit kivajazzuk, majd kilisztezzük, s az első lapot belerakjuk a tepsibe.

Töltelék hozzávalói, elkészítése

  1. Ezt megkenjük a lekvár felével, majd meghintjük a darált dió, porcukor, reszelt citromhéj, őrölt fahéj és vaníliás cukor keverékének a felével.
  2. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük és töltjük, majd jöhet a harmadik lap úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele.
  3. A felső lapot megszurkáljuk villával, hogy a gőz sütés közben eltávozzon belőle.
  4. Én csak addig kelesztem, amíg a sütőt 180 C-fokra előmelegítem, kb. 10 perc. Az előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük a gázsütő 3-as fokozatán, míg a teteje egyenletes pirosas-barnás lesz.
  5. Én félidőben kivettem a tepsit, s megfordítottam, hogy a belső fele kerüljön kívülre, hogy mindkét fele egyformán átsüljön.

Tetejére a csokimáz hozzávalói, elkészítése

  1. Kihűlés után a csokoládét és a vajat mikró kis fokozatán felmelegítjük, s rákenjük a süteményre.
  2. Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen. Én általában este megsütöm, ha langyosra hűlt, hűtőbe rakom, s másnap reggel rakom rá a csokimázat. Utána visszarakjuk a hűtőbe pár órára, s utána szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 521
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zserbó, diós-lekváros réteges szelet, diós-lekváros réteges süti csokimázzal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

642
finomliszt 35 dkg
élesztő 3 dkg
tejföl 0.5 dl
porcukor 5 dkg
vaj 20 dkg
1 csipet
sütőpor 1 csipet
dió 25 dkg
porcukor 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 40 dkg
tejcsokoládé 15 dkg
vaj 7 dkg