Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó egészségesen

Zserbó egészségesen
Zserbó egészségesen
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szerettem volna végre én is zserbót készíteni, mivel még sosem csináltam és a karácsony is közeleg. Sajnos én nem nagyon ehetek cukros dolgokat, így készült el ez a cukormentes, teljes kiőrlésű tönkölylisztes zserbó. A párom szerint jobb lett, mint az eredeti, és persze szívesebben is majszolja :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd ezután félretesszük pihenni. Közben, ha még nem tettük meg, ledaráljuk a diót. A darált diót összekeverjük az édesítőszerrel, a lekvárt előkészítjük.
  2. Annak függvényében, hogy mekkora tepsink van (nekem kicsi volt - 25*20-as) és hogy hány laposat szeretnénk, osztjuk szét a tésztát. Én ekkora tepsi mérethez és 4 emeletes zserbóhoz 8 részre osztottam mérleg segítségével. Így 2 tepsi zserbó lesz belőle.
  3. A lapokat kinyújtjuk ízlés szerint. Én vékonyan szeretem, így kb. 0,5 cm vékonyra nyújtottam őket.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit sütőpapírral béleljük. Majd az első lapot beletesszük, megkenjük a lapot a lekvárral, és a diós keverékkel megszórjuk.
  5. A második és (4 emeletes süti esetén) a harmadik emelettel is ugyanígy járunk el.
  6. Az utolsó lapot már nem kenjük meg. Mivel ez lesz a sütink teteje. Ezt csak jól megszurkáljuk több helyen villával, hogy a süti ne púposodjon fel.
  7. A zserbót sütőtől függően kb. 30 percig sütjük. Amikor elkészült, kivesszük hűlni.
  8. Közben a csokit vízgőz felett a vajjal együtt megolvasztjuk, a tejszínt a csokihoz keverjük. Aki édesebben szereti, nyugodtan adjon hozzá édesítőt vagy cukrot.
  9. Amikor a sütink kihűlt, lekenjük a csokimázzal, és megvárjuk, míg megszárad. Majd felszeleteljük, és jóízűen befaljuk. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 3 959
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pepi's Kitchen

Mióta szakács: 2015.10.19.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cukormentes, teljes kiőrlésű, reform gerbeaud

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

818
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 35 dkg
finomliszt 15 dkg
vaj 25 dkg
növényi tej 50 ml
friss élesztő 2.5 dkg
édesítőszer 30 g
görög joghurt 120 ml
tojássárgája 1 db
szódabikarbóna 1.5 késhegynyi
1 csipet
dió 20 dkg
édesítőszer 30 g
sárgabaracklekvár 3 ek
étcsokoládé 20 dkg
habtejszín 50 ml
vaj 1 dkg