r
Nosalty Logó

Mákos-diós zserbó

NS
Mákos-diós zserbó
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

878
Kalória
12.8g
Fehérje
104.7g
Szénhidrát
47.2g
Zsír
33g
Víz
109.5g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
50.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 878 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 8794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 878 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    472.4 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8819.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    3494 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1286 mg
  • Foszfor
    3372 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1047.2 g
  • Cukor
    508 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    330.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2210 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2161 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 8794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 404 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt morzsoljuk a langyos tejbe, pici cukorral és liszttel, majd futtasuk fel.
  2. A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, csipet sót, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és az élesztős tejet. Összegyúrva, letakarva 20 percet pihentetjük a hűtőben.
  3. A töltelékhez összekeverjük a darált mákot 15 dkg porcukorral, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, és külön edényben a diót a maradék cukorral, ha maradt még citromhéj, abba is mehet.
  4. A tésztát 4 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk mindegyik darabot.
  5. Az első lapot tepsibe fektetjük (vaj+liszt), megkenjük lekvárral és megszórjuk a cukros mákkeverék felével.
  6. Ráfektetjük a második lapot, azt is megkenjük lekvárral, majd a cukros diót ráhintjük.
  7. Majd jön a harmadik lap, arra is lekvár és a maradék mákos cukor kerül, végül befedjük a negyedik lappal.
  8. Az egész magassága 4-5 cm legyen! 20 percig pihentessük, majd süssük 180 fokon 35-40 percig.Tűpróba!
  9. Ha kihűlt, csokimázzal leöntjük. Hagyjuk egy éjszakát állni hideg helyen szeletelés előtt!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Semmi külünös sztori nincs hozzá. Gyűjtögetem a receptes kiadványokat, és az egyikben találtam rá erre a receptre. Évek óta így készítem, nagyon finom, így nem kell dupla adagot készíteni, hogy mindegyik ízből legyen.

Nosalty stories

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...