r
Nosalty Logó

Tökéletes meggyleves

NapsütötteVidékünkön
Tökéletes meggyleves
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

849
Kalória
10.7g
Fehérje
135.7g
Szénhidrát
26.7g
Zsír
1076.9g
Víz
83.3g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
105.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 849 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3394 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1076.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 849 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    107 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4284 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    2456 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    542.9 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    4307.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8498 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 3394 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. A vizet felforraljuk a sóval és a cukor felével. Hozzáadjuk a meggyet, és újraforraljuk. Ha lében eltett meggyet használunk, azt is a levesbe öntjük.
  2. Fűszerkivonatot készítünk. A többi cukrot felforraljuk 150 ml vízzel, a citromok hámozott héjával és a fűszerekkel. Pár percig melegítjük. Ha a kivonat sárga színt kapott, leszűrjük, és a levesbe öntjük.
  3. A tejszínből és lisztből habarást készítünk, majd hőcserélő módszerrel a levesbe öntjük: a forró levesből teszünk pár merőkanállal a habarásba, elkeverjük vagy összerázzuk, és beleöntjük a levesbe. Ezt az eljárást használva kevesebb esély van arra, hogy a levesben összecsomósodik a liszt, ami zavaró az étkezésnél.
  4. Végül a tejet borítjuk a levesbe, felforraljuk, és további 5 percig főzzük. Ha szeretnénk, vörösborral ízesíthetjük az elkészült levest.
  5. Az elkészült meggylevest hűtve és melegen is fogyaszthatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p

Egy könnyen és gyorsan elkészülő tavaszi-nyári leves, amit pár hozzávalóból az asztalra varázsolhatunk. Készíthető friss meggyből, ahogy befőttből és fagyasztott gyümölcsből is.

További receptek

Klasszikus meggyleves

Nem telhet el nyár hűvös meggyleves nélkül, készítsük hát el a legklasszikusabb, legretróbb, nagymamás verziót ebből a magyaros, nyári fogásból. Alaposan behűtve, önmagában a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...