Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökéletes meggyleves

Tökéletes meggyleves
Tökéletes meggyleves
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyen és gyorsan elkészülő tavaszi-nyári leves, amit pár hozzávalóból az asztalra varázsolhatunk. Készíthető friss meggyből, ahogy befőttből és fagyasztott gyümölcsből is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk a sóval és a cukor felével. Hozzáadjuk a meggyet, és újraforraljuk. Ha lében eltett meggyet használunk, azt is a levesbe öntjük.
  2. Fűszerkivonatot készítünk. A többi cukrot felforraljuk 150 ml vízzel, a citromok hámozott héjával és a fűszerekkel. Pár percig melegítjük. Ha a kivonat sárga színt kapott, leszűrjük, és a levesbe öntjük.
  3. A tejszínből és lisztből habarást készítünk, majd hőcserélő módszerrel a levesbe öntjük: a forró levesből teszünk pár merőkanállal a habarásba, elkeverjük vagy összerázzuk, és beleöntjük a levesbe. Ezt az eljárást használva kevesebb esély van arra, hogy a levesben összecsomósodik a liszt, ami zavaró az étkezésnél.
  4. Végül a tejet borítjuk a levesbe, felforraljuk, és további 5 percig főzzük. Ha szeretnénk, vörösborral ízesíthetjük az elkészült levest.
  5. Az elkészült meggylevest hűtve és melegen is fogyaszthatjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 120 466
elküldve: 4
receptkönyvben: 184
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyleves, hideg meggyleves, gyümölcsleves, gyors meggyleves, egyszerű meggyleves, tejszínes meggyleves

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anagyferó
Anagyferó Tue, 2019-05-14 12:15

Mi vaníliapudingot keverünk el a tejjel és azzal habarjuk be. A fahéjrúd helyett pedig őrölt fahéjat ízlés szerint. Bort mi nem teszünk bele, anélkül is nagyon finom.

849
víz 3000 ml
5 g
cukor 300 g
meggy 1200 g
citromhéj 1 citromból nyert
fahéjrúd 5 db
szegfűszeg 10 db
habtejszín 300 ml
finomliszt 100 g
tej 500 ml
vörösbor 200 ml