Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tőkehal mustármártással

Tőkehal mustármártással
Tőkehal mustármártással
28 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom halétel pikáns mártással.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A filéket megmossuk, szárazra itatjuk, esetleg kettévágjuk, majd a citromlével és a worcestershire-szósszal meglocsoljuk. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk.
  2. A maradék vajat egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel, 2-3 percig főzzük. A mártáshoz keverjük a mustárt és a kaprot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  3. A halfiléket sózzuk, az előkészített formába tesszük, és megszórjuk a fűszerpaprikával. A mustáros mártást a filékre köré öntjük.
  4. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 574
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres hal, sült tőkehal mustárosan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

422
tőkehalfilé 400 g
citromlé 0.5 citromból nyert
finomliszt 1 evőkanál
vaj 1 ek
tej 100 ml
habtejszín 100 ml
mustár 1 ek
kapor 1 ek
worcestershire-szósz 0.5 teáskanál
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint