Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tokány keletiesen

Tokány keletiesen
Tokány keletiesen
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor szoktam borsos tokányt készíteni, egy kis változtatással ez lett belőle.
Nagyon finom, sokkal jobb a kínai éttermekben felszolgált hasonló ételeknél!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, összeforgatjuk az étkezési keményítővel, és erős lángon kb. 2 evőkanál olajon megpirítjuk, majd kiszedjük. (A keményítő miatt nem enged olyan hamar levet a hús!)
  2. A visszamaradt olajon (ha nagyon pici maradt, akkor pótoljuk) megdinszteljük az ugyancsak csíkokra vágott hagymát, és a felszeletelt gombát.
  3. Visszatesszük a husit a hagymához és a gombához, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a ketchupot, cukrot, gyömbért, szójaszószt, balzsamecetet és a vörösbort, valamint öntünk hozzá még 3-4 dl vizet.
  4. 30-40 percig pároljuk fedő alatt, ha szükséges pótolgassuk vízzel.
  5. Spagetti tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 8 956
elküldve: 3
receptkönyvben: 146
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna-manna

Mióta szakács: 2013.01.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

keleties tokány, szójaszószos sertéscomb, vörösboros tokány

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

368
sertéscomb 50 dkg
étkezési keményítő 2 evőkanál
vöröshagyma 1 nagy fej
gomba 10 közepes db
ketchup 4 ek
cukor 0.5 teáskanál
balzsamecet 1 ek
szójaszósz 2 ek
gyömbérpor 1 kk
vörösbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
víz 4 dl