Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős marhatokány

Serpenyős marhatokány
Serpenyős marhatokány
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a klasszikus borsos tokány egy módosított változata.
Viszonylag gyors, tartalmas egytálételt készíthetünk, ami nem igényel túl nagy előkészületeket, és főzés közbeni túlzott odafigyelést. A hús korának függvényében változik a főzési idő, de alapvetően gyors, ízletes vacsora.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Az ecetes uborka vagy akár gomba is kellőképpen megbolondítja az ízhatást. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az angolszalonnát és a marhahúst vágjuk ceruza vastagságú csíkokra.
  2. Zsíron pirítsuk meg az angolszalonnát, és adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát.
  3. Amikor a vöröshagyma aranysárgára pirult, adjuk hozzá a marhahúst, a zúzott fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk.
  4. Pirítsuk nagy lángon, ha elfőtte levét a hús, öntsük fel kevés húsalaplével vagy vízzel. Ismételjük meg néhányszor a zsírjára pirítást, majd a folyadékpótlást.
  5. Amikor a hús már majdnem puha, pirítsuk zsírjára, adjunk hozzá paradicsompürét, majd öntsük fel a fehérborral. Szükség esetén pótolhatjuk a levét további húsalaplével vagy vízzel.
  6. Mielőtt elkészül a tokány, keverjünk hozzá 1 ek tejfölt. Pikánsabbá tehetjük ételünket, ha csíkokra vágott ecetes uborkát is teszünk hozzá.
  7. Tálaljuk hasábburgonyával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 242
elküldve: 8
receptkönyvben: 132
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros marharagu hasábburgonyával, marhatokány angolszalonnával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

485
marhafelsál 60 dkg
angolszalonna 15 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 5 dkg
fehérbor 1 dl
tejföl 1 ek
disznózsír 1 ek