r
Nosalty Logó

Tojásravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Tojásravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 429 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1286 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 241 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 429 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3401.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    1056 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    1030 mg
  • Retinol - A vitamin:
    724 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 1286 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Nagy fazékban forraljunk vizet, kevés sót tehetünk bele.
  2. Egy kis tálkában keverjük össze a ricottát, a reszelt parmezánt és a csíkokra vágott medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Fektessünk két-két tésztakorongot egymás mellé az enyhén lisztezett munkalapon. (Ha mélyhűtött terméket használunk, vegyük ki a hűtőből a ravioli készítése előtt fél órával, hogy kiengedjen, vagy a használati utasításban leírtak alapján, akár mikróhullámú sütőben is kiolvaszthatjuk.)
  4. Kenjük meg az egyik sor (minden második) tésztakorong közepét ricottakrémmel úgy, hogy egy kicsi mélyedést, fészket képezzünk kanállal a közepükben. A töltelék körül hagyjunk másfél-két centis keretet.
  5. Egyenként válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét egy tálkában gyűjtsük (ezek közül csak egyre lesz szükségünk), a sárgákat, pedig egyenként tegyük bele a ricottafészkekbe.
  6. Kenjük meg tojásfehérjével körben a töltött tésztakorongok széleit, majd borítsuk rájuk a simán hagyott tésztákat, és nyomkodjuk össze a széleket, hogy összeragadjanak.
  7. Ekkora már biztosan felforrt a víz. Több ütemben főzzük ki a tésztát, egy adagban két-két raviolit helyezzünk a főzővízbe. 2-2,5 perc múlva, nagy szűrőkanállal óvatosan szedjük tányérra a raviolit.
  8. Locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal, szórjuk meg aprított snidlinggel és frissen őrölt borssal. Azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 6227
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 18.

Ajánló

A tojásravioli nem igényel külön szószt, a felvágott tésztából kifolyó tojássárgája tölti be ezt a szerepet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tükörtojás? Nem, csak úgy néz ki. A vékony tésztakorong medvehagymás ricottakrémet és egy üde tojássárgát rejt. Vágj bele! Főzz húsvétra tojásraviolit – látványos, egyszerű előétel!

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek