Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásravioli

Tojásravioli
Tojásravioli
26 perc / előkészület: 20 perc főzés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tükörtojás? Nem, csak úgy néz ki. A vékony tésztakorong medvehagymás ricottakrémet és egy üde tojássárgát rejt. Vágj bele! Főzz húsvétra tojásraviolit – látványos, egyszerű előétel!

hozzávalók / 3 adag

A töltelékhez

A tésztához

A tálaláshoz

ajánlat

A tojásravioli nem igényel külön szószt, a felvágott tésztából kifolyó tojássárgája tölti be ezt a szerepet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagy fazékban forraljunk vizet, kevés sót tehetünk bele.
  2. Egy kis tálkában keverjük össze a ricottát, a reszelt parmezánt és a csíkokra vágott medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Fektessünk két-két tésztakorongot egymás mellé az enyhén lisztezett munkalapon. (Ha mélyhűtött terméket használunk, vegyük ki a hűtőből a ravioli készítése előtt fél órával, hogy kiengedjen, vagy a használati utasításban leírtak alapján, akár mikróhullámú sütőben is kiolvaszthatjuk.)
  4. Kenjük meg az egyik sor (minden második) tésztakorong közepét ricottakrémmel úgy, hogy egy kicsi mélyedést, fészket képezzünk kanállal a közepükben. A töltelék körül hagyjunk másfél-két centis keretet.
  5. Egyenként válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét egy tálkában gyűjtsük (ezek közül csak egyre lesz szükségünk), a sárgákat, pedig egyenként tegyük bele a ricottafészkekbe.
  6. Kenjük meg tojásfehérjével körben a töltött tésztakorongok széleit, majd borítsuk rájuk a simán hagyott tésztákat, és nyomkodjuk össze a széleket, hogy összeragadjanak.
  7. Ekkora már biztosan felforrt a víz. Több ütemben főzzük ki a tésztát, egy adagban két-két raviolit helyezzünk a főzővízbe. 2-2,5 perc múlva, nagy szűrőkanállal óvatosan szedjük tányérra a raviolit.
  8. Locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal, szórjuk meg aprított snidlinggel és frissen őrölt borssal. Azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 106
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
282 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ricottakrémes ravioli, húsvéti ravioli, húsvéti tojásos előétel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

445
ricotta 200 g
medvehagyma 0.5 csokor
parmezán sajt 20 g
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tojássárgája 6 db
tésztalap 12 db
tojásfehérje 1 db
snidling 3 teáskanál
olívaolaj 2 ek