Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlett 7. -sajtos-tejfölös

Omlett 7. -sajtos-tejfölös
Omlett 7. -sajtos-tejfölös
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok kísérletezés után sikerült megalkotni a tökéletes reggelit. Egészséges, laktató, gyors, egyszerű.

hozzávalók / 1 adag

Az omletthez

A sütéshez

A töltelékhez

ajánlat

3 tojásnál többől ne készítsünk omlettet, mert nem fog megszilárdulni a teteje. Ha mégis megpróbáljuk, az utolsó 30 másodpercre fordítsuk meg az omlettet, és süssük át a másik oldalát is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat feltörjük, és a sóval, borssal, paprikával felverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a hagymás kockát, és simára keverjük.
  3. Egy serpenyőt kikenünk vékonyan olívaolajjal. Ügyeljünk rá, hogy a szélét is kenjük ki, mert az omlett leragadhat!
  4. A serpenyőt felforrósítjuk, beleöntjük a keveréket, és eloszlatjuk.
  5. Addig sütjük fedő alatt, amíg a teteje szilárd nem lesz.
  6. Összekeverjük a töltelékhez valókat, a sajtot lereszeljük.
  7. Az omlettet egy tányérra csúsztatjuk, megtöltjük a tejfölös keverékkel és a sajttal, félbehajtjuk.
  8. A tetejét megszórhatjuk még reszelt sajttal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 20 728
elküldve: 3
receptkönyvben: 374
elkészítve: 15/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Kremy

Mióta szakács: 2010.02.10.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

omlett tejfölös-majonézes töltelékkel

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Baba89
Baba89 / Baba89 Wed, 2013-01-23 11:15

Életem első omlettje, isteni lett, és valóban egyszerű az elkészítése! Én annyit változtattam, hogy a hagyma-kocka helyett snidlinget tettem bele (ez volt itthon :) Köszönöm a szuper receptet!

demitibi
demitibi / demitibi Mon, 2012-07-16 18:02

Szenzációsan néz ki...és az elkészítése csak néhány perc!!! :) Köszi a feltöltést!! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-15 20:21

Én vacsorára csináltam és raktam a tojásba kockára vágott sonkát, meg uborkát, paprikát, paradicsomot, így nagyon jó színes lett, amikor készen lett pedig megtöltöttem a töltelékkel, és attól eltekintve, hogy kicsit megkapta az alját mert nagy lángon csináltam (ami ugyi az én hibám) ISTENI FINOM LETT!!!!!!!!!! Köszi a remek receptet!!!! Zsuzsi

Kremy
Kremy / Kremy Sat, 2011-01-15 23:59

  Igen,a lánggal vigyázni kell,mert az alja megég,de a közepe nyers marad. Örülök neki,hogy finom lett,és mint mondtam,ezerféle variációja létezik,de ez az az alaprecept,amit kikísérleteztem és nem lehet elrontani:) További finom kombinációkat kívánok :)

anett.d
anett.d Wed, 2011-01-05 23:35

Ma reggelire ezt készítettem a férjemnek, mind a 10 újját megnyalta:))) Nagyon finom lett, igaz én nem tettem bele a hagyma kockát mert nem használok ilyet, de helyette a töltelékbe tettem sózott lilahagymát. Napok óta a hűtőben várt a sorsára és ide pontossan passzolt. Életem első omlettje volt! Isteni!!!!!!

syllah
Syllah / syllah Thu, 2010-03-11 12:23

Én kipróbáltam, nagyon finom lett, szuper! :) Hagymabomba híján a kész omletthez vágtam fel vöröshagymát, úgy is tutijó! Amúgy nem vagyok híve ezeknek az előre elkészített "ízeknek"... Mit gondolsz, dinsztelt hagymát tegyek a tésztához, vagy ha nyersen dobom bele kis kockákban, akkor lesz ideje átsülni? Köszi!!!

BTJ-Titi
Titi / BTJ-Titi Sun, 2014-12-14 13:11

A hagymát dinsztelve tettem bele, továbbá kicsit megbolondítottam csipet kakukkfűvel, pici őrölt fahéjjal, csipet összevágott friss petrezselyemmel, pici összevágott erős paprikával és szintén összevágott pici retekkel. A lisztet megfeleztem teljes kiőrlésű és fehér liszt között és a tejet is megfeleztem, fele tej - fele tejföl. Mikor az egyik oldala sült reszeltem rá kis füstölt sajtot. Hát vitaminbomba volt. Aki kóstolta mind túlélte, sőt nekem alig maradt belőle.

Kremy
Kremy / Kremy Thu, 2010-03-11 16:54

  Örülök!:) Szerintem dinszteld meg előtte a hagymát,mert 5 perc alatt nem fog átsülni.
Én sem szeretem a műízeket,de ez a hagymás kocka azért jó szerintem,mert vannak benne más fűszerek is,így tényleg nagyon finom ízt ad az ételnek,emellett nem is kell mellé só. Majd egyszer próbáld ki,hátha :) Van belőle bazsalikomos,fokhagymás is,azok is jók. És nem a Knorrnak dolgozom nem azért ajánlgatom ennyire..:D

Kremy
Kremy / Kremy Wed, 2010-03-10 16:27

Köszi! Majd esetleg írd meg,sikerült-e. Habár nehéz elrontani,maximum elsózni lehet :)

Annyit fűznék még hozzá,hogy a pirospaprikát is magába a ,tésztába' kell rakni, ízbombakocka pedig a bizonyos ,,K" betűvel kezdődő márka terméke,egy zacskóban több van és 1 kocka=1 hagyma.

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Mon, 2010-03-29 08:54

szia!
nos... népszerű :) a knorr kockát pirított hagyma néven találtam meg, tök jó ötlet volt! mondjuk én lusta vagyok, a botmixer habverőjével szoktam rántottásítani a hozzávalókat, így jobb, mint kézzel, jól felhabosodik és még lazább lesz. nagyon jó az alaprecept, régóta kerestem az "igazit", gyakran készítem azóta is.
a töltelékként megadott mennyiség viszont sok volt, meg kicsit hiányoltam a húst belőle, valahogy annyira megkívánja ez az omlett alaptészta... azóta az alábbi tölteléket kísérleteztem ki, nagyon klassz, sőt (büüüüüdösbüüüüüüdös öndicséret :DD) isteni:) : Kremy-féle töltelék + 10 dkg füstölt tarja összeaprítva-morzsázva (botmixer aprító szekcióval) és esetleg még egy kis sajt, hogy "töményebb" állagú legyen a töltelék, így a forró kész omlettből nem folyik ki annyira a tányérra.
még egy kis trükk, ha már úgyis bekoszolom az aprítót: a sajtot is ezzel "reszelem", aprítva is jó a töltelékbe vagy a tetejére, így is szépen elolvad, és a sajtreszelőt amúgy is macerás mosogatni :)
ezzel a töltelékmennyiséggel két adag omlettet szoktam megtölteni.
kösz Kremy :)

Kremy
Kremy / Kremy Mon, 2010-03-29 09:34

 Örülök,hogy ízlik:)

Én vega vagyok,így húst nem teszek bele és nem is tudnám,mit vagy mennyit mert 10 éve nem volt közöm hozzá:)
A töltelék bőven elég,de én így szeretem,mert jóllakok vele:D Amúgy akárhogy meg lehet tölteni,csak a fantázia szab neki határt. Ahogyan kikísérleteztem a tésztát,úgy ki kell a tölteléket is,ki mit szeret:)

507
tojás 2 db
teljes kiőrlésű liszt 1 evőkanál
sovány tej 1.5 evőkanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál
trappista sajt 5 dkg
tejföl 1 ek
majonéz 1 ek
mustár 1 tk