Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásmentes paleo kenyér

Tojásmentes paleo kenyér
Tojásmentes paleo kenyér
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kenyér hosszú kísérletezés eredményeként született, mind formájában, mind ízében, mind állagában olyan, mint a KENYÉR! Nincs tojásos mellékíz, nincs karakteres magliszt íz, pl.: lenes íz!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az elkészítés is nagyon egyszerű, a magokat finomra daráljuk, hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót.
  2. Majd a zsiradékot is, és lassan elkezdjük adagolni hozzá a vizet, eközben kézzel ruganyos tésztává gyúrjuk.
  3. Pihentessük kb. 15-20 percig, majd gyúrjuk át még egyszer.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk át a tésztát két kupacba, majd nedves kézzel (!) formázzuk vekni formájúra.
  5. 200 °C-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel süssük 55-60 percig, akkor jó, ha kívül szép aranybarna és kemény a héja.
  6. Amikor megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 33 452
elküldve: 8
receptkönyvben: 150
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Somandi

Mióta szakács: 2013.08.20.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tojásmentes paleo kenyér, magos kenyér, paleo kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sandyca
sandyca Sun, 2016-03-13 00:14

Szia! Balzsamecet helyett valami? Vagy csak a szóda felpezsegtetéséhez kell?

Ruska
Ruska Sat, 2015-10-17 18:15

Szia! Van jelentősége, hogy "2 kupacban"? Ebből 2 kenyérke lesz ezek szerint?
Köszi!

445
mandula 150 g
lenmagpehely 150 g
szezámliszt 120 g
napraforgómag 50 g
útifű maghéj 3 ek
kókuszolaj 2 ek
1.5 teáskanál
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
balzsamecet 1 teáskanál
víz 4 dl