Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puha gluténmentes kenyér

Puha gluténmentes kenyér
Puha gluténmentes kenyér
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Napokig puha marad folpackba csomagolva. Pirítósnak kitűnő, bundás kenyérnek csak sütőben, tepsiben sütve felel meg puhasága miatt.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Kisgyermekeknek ajánlom, mert még a héja is puha, és hasonlít az íze az enyhén krumplis kenyérhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A forró vízben elkeverjük a cukrot.
  2. A hideg tejet beleöntjük, és rászórjuk az élesztőt. Elkeverjük. Érdemes konyharuhára állítani, és tiszta ruhával betekerni.
  3. A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük.
  4. Közben egy keverőtálba öntjük a rizs- és tápiókalisztet és a burgonyakeményítőt. Beleszórjuk a sót és xantánát is. Habverővel elkeverjük, így nem kell szitálni, de könnyen csomómentessé varázsolhatjuk.
  5. Ha az élesztő felfutott, a lisztekhez keverjük.
  6. A tojást egyenként verjük bele, így könnyebb eloszlatni.
  7. Végül az olajat is belekeverjük.
  8. Olajjal kikent tepsiben sütjük 1 órán át.
  9. A sütőből kivéve tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24x13x7 cm
  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 36 862
elküldve: 3
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

búzamentes kenyér, gluténmentes kenyér, házi kenyér

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2018-03-22 14:18

Most kezdtem kiserletezni a slow cooker kenyer sutessel. Megsutottem ezt a receptet es igy vegre sikerult! Nagyon orulok, mert nem kell dagasztani, nem kell keleszteni es nyaron a kanikulaban is tudok majd sutni. A legfontosabb viszont az, hogy ezt a lanykam is el tudja majd kesziteni maganak!

witch
witch / witch Sat, 2017-03-11 13:58

A lanykamnak szerettem volna meglepetest szerezni egy hazi kenyerrel, mivel most kezdte a glutenmentes etkezest. Ezt a receptet ketszer egymas utan sutottem. Az elso szetrepedt es ugy kidagadt a formabol, azt hittem mind ki fog folyni a sutobe, de vegul is benne maradt a formaban. Amikor vegre kihult es felvagtam, a kozepe oriasi uregekkel volt tele es meg nyers is volt. Neki alltam gyorsan egy masiknak. Valahol olvastam, hogy a glutenmentes kenyereket sokkal jobban be kell dagasztani, mint a hagyomanyosat, szoval a masodikkal igy tettem, mert azt gondoltam, hogy ezzel toltam el az elso kenyeret. Hat nem, mert a masodik meg sokkal jobban kipuposodott a tepsibol, mar majdnem hozzaert a suto tetejehez. Kivartam megint, hogy teljesen kihuljon konyharuha alatt. Na ez nem volt suletlen, de ugyanugy csak uregek voltak benne, szoval ebbol sem lesz szendvics. :( En csak arra tudok gondolni, hogy ez lehet, hogy ketto adag kenyer lenne? Vagy miert puposodott ki annyira a formabol? Te jartal mar igy GM kenyerrel? Sajnos nekem meg nincs tapasztalatom, igy kellene egy kis segitseg, hogy mit csinaljak maskepp. Koszonom elore is.

L♥ve, witch

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2017-03-11 18:43

Sajnálom, hogy így jártál! Arra tippelek, hogy az élesztő amit használtál jó minőségű és erős. Következő alkalommal tegyél bele kevesebb, csak 1kk. élesztőt. Így nem lesz benne üres lyuk. A sütőrácsot pedig minimum 5cm-re helyezd a sütő aljától, hogy a meleg levegő átjárhasson alatta. Ezzel orvosolható az átsületlen tészta. Majdnem duplájára fog emelkedni a kenyér sütés közben, ez normális. Az én sütőben is eléri a tetőt. Végezhetsz tűpróbát és nyugodtan sütheted 10-20 perccel tovább. Hőlégkevereses sütőm van és a fent említett méretű kenyérformát használom. Ha gázsütőd van 10 fokkal csökkentheted a sütési hőfokot.
Gluténmentes kenyér sütése sokban eltérő a hagyományos kenyértől. A legtöbb gluténmentes kenyér tömör és száraz marad és naponta lesz még szárazabb. Ez a kenyér nem, de még kell dolgozni érte. Gyakorlat teszi a mestert! Remélem a következő alkalommal sikerül majd!

witch
witch / witch Sat, 2017-03-11 19:05

O, koszonom szepen a gyors valaszt! Az elesztoben nem voltam biztos, mivel ez joval kevesebb, mint amennyit tettem volna buzalisztes kenyerbe. Legkozelebb kiprobalom megkevesebbel. Amugy nagyon viccesen nezett ki a kenyer teteje, mint egy vulkan kitores. :o)
Azt is olvastam mas recepteknel, hogy rengeteg kiserlet utan sikerul mindenkinek az elso, szoval erre is szamitottam, hogy nem fog minden siman menni elsore.
Koszonom szepen a tanacsokat!

L♥ve, witch

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2016-04-29 23:03

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept! Igen, puha fehér kenyeret imitáló gluténmentes receptet ennél jobbat még én sem találtam. Hajdina liszttel én is ki fogom próbálni!

zizu301
zizu301 Fri, 2016-04-29 11:48

Ez egy fantasztikusan jó recept ! Igaz annyit kénytelen voltam változtatni,hogy tápiókalisztem nem volt itthon,így tápióka gyöngyöt daráltam kávédarálóval 14dkg-ot,és tettem bele 5 dkg hajdinalisztet.A tojásfehérjéből pedig kemény habot vertem ,így adtam a masszához.Hihetetlen,de ez a kenyérvalóban megkel sütés közben,és tényleg ez áll a legközelebb a "fehérkenyérhez".Ja és friss élesztőt tettem bele 3 dkg-ot ! hálás köszönet ezért a receptért !!!

293
víz 2 dl
nádcukor 2 ek
tej 2 dl
instant élesztő 2 kávéskanál
rizsliszt 15 dkg
tápiókaliszt 19 dkg
burgonyakeményítő 15 dkg
2 kávéskanál
xantana 1 csapott ek
tojás 2 db
olívaolaj 3 ek