Puha gluténmentes kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
293
Kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g víz0 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
200g tej112 kcal
-
26 kcal
-
150g rizsliszt549 kcal
-
190g tápiókaliszt680 kcal
-
150g burgonyakeményítő506 kcal
-
8g só0 kcal
-
10g xantana38 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
2337
Kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
18.7g víz0 kcal
-
1.9g nádcukor7 kcal
-
18.7g tej10 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
14g rizsliszt51 kcal
-
17.8g tápiókaliszt64 kcal
-
47 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.9g xantana4 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
Összesen
218
Kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 533.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 420 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
293
Kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.2 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4267.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 3359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 453.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 313.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
2337
Kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
218
Kcal
Hozzávalók
-
2 dl víz
-
2 ek nádcukor
-
2 dl tej
-
2 kávéskanál instant élesztő
-
15 dkg rizsliszt
-
19 dkg tápiókaliszt
-
15 dkg burgonyakeményítő
-
2 kávéskanál só
-
1 csapott ek xantana
-
2 db tojás
Elkészítés
- A forró vízben elkeverjük a cukrot.
- A hideg tejet beleöntjük, és rászórjuk az élesztőt. Elkeverjük. Érdemes konyharuhára állítani, és tiszta ruhával betekerni.
- A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük.
- Közben egy keverőtálba öntjük a rizs- és tápiókalisztet és a burgonyakeményítőt. Beleszórjuk a sót és xantánát is. Habverővel elkeverjük, így nem kell szitálni, de könnyen csomómentessé varázsolhatjuk.
- Ha az élesztő felfutott, a lisztekhez keverjük.
- A tojást egyenként verjük bele, így könnyebb eloszlatni.
- Végül az olajat is belekeverjük.
- Olajjal kikent tepsiben sütjük 1 órán át.
- A sütőből kivéve tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24x13x7
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 17 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 29
- 7 napos nézettség: 186
- Össznézettség: 47246
- Feltöltés dátuma: 2015. május 27.
Ajánló
Kisgyermekeknek ajánlom, mert még a héja is puha, és hasonlít az íze az enyhén krumplis kenyérhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17522 recept
Napokig puha marad folpackba csomagolva. Pirítósnak kitűnő, bundás kenyérnek csak sütőben, tepsiben sütve felel meg puhasága miatt.
Hozzászólások (4)
Ez egy fantasztikusan jó recept ! Igaz annyit kénytelen voltam változtatni,hogy tápiókalisztem nem volt itthon,így tápióka gyöngyöt daráltam kávédarálóval 14dkg-ot,és tettem bele 5 dkg hajdinalisztet.A tojásfehérjéb?l pedig kemény habot vertem ,így adtam a masszához.Hihetetlen,de ez a kenyérvalóban megkel sütés közben,és tényleg ez áll a legközelebb a "fehérkenyérhez".Ja és friss éleszt?t tettem bele 3 dkg-ot ! hálás köszönet ezért a receptért !!!
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept! Igen, puha fehér kenyeret imitáló gluténmentes receptet ennél jobbat még én sem találtam. Hajdina liszttel én is ki fogom próbálni!
A lanykamnak szerettem volna meglepetest szerezni egy hazi kenyerrel, mivel most kezdte a glutenmentes etkezest. Ezt a receptet ketszer egymas utan sutottem. Az elso szetrepedt es ugy kidagadt a formabol, azt hittem mind ki fog folyni a sutobe, de vegul is benne maradt a formaban. Amikor vegre kihult es felvagtam, a kozepe oriasi uregekkel volt tele es meg nyers is volt. Neki alltam gyorsan egy masiknak. Valahol olvastam, hogy a glutenmentes kenyereket sokkal jobban be kell dagasztani, mint a hagyomanyosat, szoval a masodikkal igy tettem, mert azt gondoltam, hogy ezzel toltam el az elso kenyeret. Hat nem, mert a masodik meg sokkal jobban kipuposodott a tepsibol, mar majdnem hozzaert a suto tetejehez. Kivartam megint, hogy teljesen kihuljon konyharuha alatt. Na ez nem volt suletlen, de ugyanugy csak uregek voltak benne, szoval ebbol sem lesz szendvics. :( En csak arra tudok gondolni, hogy ez lehet, hogy ketto adag kenyer lenne? Vagy miert puposodott ki annyira a formabol? Te jartal mar igy GM kenyerrel? Sajnos nekem meg nincs tapasztalatom, igy kellene egy kis segitseg, hogy mit csinaljak maskepp. Koszonom elore is. L?ve, witch
Sajnálom, hogy így jártál! Arra tippelek, hogy az éleszt? amit használtál jó min?ség? és er?s. Következ? alkalommal tegyél bele kevesebb, csak 1kk. éleszt?t. Így nem lesz benne üres lyuk. A süt?rácsot pedig minimum 5cm-re helyezd a süt? aljától, hogy a meleg leveg? átjárhasson alatta. Ezzel orvosolható az átsületlen tészta. Majdnem duplájára fog emelkedni a kenyér sütés közben, ez normális. Az én süt?ben is eléri a tet?t. Végezhetsz t?próbát és nyugodtan sütheted 10-20 perccel tovább. H?légkevereses süt?m van és a fent említett méret? kenyérformát használom. Ha gázsüt?d van 10 fokkal csökkentheted a sütési h?fokot. Gluténmentes kenyér sütése sokban eltér? a hagyományos kenyért?l. A legtöbb gluténmentes kenyér tömör és száraz marad és naponta lesz még szárazabb. Ez a kenyér nem, de még kell dolgozni érte. Gyakorlat teszi a mestert! Remélem a következ? alkalommal sikerül majd!
O, koszonom szepen a gyors valaszt! Az elesztoben nem voltam biztos, mivel ez joval kevesebb, mint amennyit tettem volna buzalisztes kenyerbe. Legkozelebb kiprobalom megkevesebbel. Amugy nagyon viccesen nezett ki a kenyer teteje, mint egy vulkan kitores. :o) Azt is olvastam mas recepteknel, hogy rengeteg kiserlet utan sikerul mindenkinek az elso, szoval erre is szamitottam, hogy nem fog minden siman menni elsore. Koszonom szepen a tanacsokat! L?ve, witch
Most kezdtem kiserletezni a slow cooker kenyer sutessel. Megsutottem ezt a receptet es igy vegre sikerult! Nagyon orulok, mert nem kell dagasztani, nem kell keleszteni es nyaron a kanikulaban is tudok majd sutni. A legfontosabb viszont az, hogy ezt a lanykam is el tudja majd kesziteni maganak!