r
Nosalty Logó

Puha gluténmentes kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puha gluténmentes kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 293 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2337 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 293 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4267.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    3359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2337 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A forró vízben elkeverjük a cukrot.
  2. A hideg tejet beleöntjük, és rászórjuk az élesztőt. Elkeverjük. Érdemes konyharuhára állítani, és tiszta ruhával betekerni.
  3. A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük.
  4. Közben egy keverőtálba öntjük a rizs- és tápiókalisztet és a burgonyakeményítőt. Beleszórjuk a sót és xantánát is. Habverővel elkeverjük, így nem kell szitálni, de könnyen csomómentessé varázsolhatjuk.
  5. Ha az élesztő felfutott, a lisztekhez keverjük.
  6. A tojást egyenként verjük bele, így könnyebb eloszlatni.
  7. Végül az olajat is belekeverjük.
  8. Olajjal kikent tepsiben sütjük 1 órán át.
  9. A sütőből kivéve tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x13x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 186
  • Össznézettség: 47246
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 27.

Ajánló

Kisgyermekeknek ajánlom, mert még a héja is puha, és hasonlít az íze az enyhén krumplis kenyérhez.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Napokig puha marad folpackba csomagolva. Pirítósnak kitűnő, bundás kenyérnek csak sütőben, tepsiben sütve felel meg puhasága miatt.

Hozzászólások (4)

zizu301

Ez egy fantasztikusan jó recept ! Igaz annyit kénytelen voltam változtatni,hogy tápiókalisztem nem volt itthon,így tápióka gyöngyöt daráltam kávédarálóval 14dkg-ot,és tettem bele 5 dkg hajdinalisztet.A tojásfehérjéb?l pedig kemény habot vertem ,így adtam a masszához.Hihetetlen,de ez a kenyérvalóban megkel sütés közben,és tényleg ez áll a legközelebb a "fehérkenyérhez".Ja és friss éleszt?t tettem bele 3 dkg-ot ! hálás köszönet ezért a receptért !!!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept! Igen, puha fehér kenyeret imitáló gluténmentes receptet ennél jobbat még én sem találtam. Hajdina liszttel én is ki fogom próbálni!

witch

A lanykamnak szerettem volna meglepetest szerezni egy hazi kenyerrel, mivel most kezdte a glutenmentes etkezest. Ezt a receptet ketszer egymas utan sutottem. Az elso szetrepedt es ugy kidagadt a formabol, azt hittem mind ki fog folyni a sutobe, de vegul is benne maradt a formaban. Amikor vegre kihult es felvagtam, a kozepe oriasi uregekkel volt tele es meg nyers is volt. Neki alltam gyorsan egy masiknak. Valahol olvastam, hogy a glutenmentes kenyereket sokkal jobban be kell dagasztani, mint a hagyomanyosat, szoval a masodikkal igy tettem, mert azt gondoltam, hogy ezzel toltam el az elso kenyeret. Hat nem, mert a masodik meg sokkal jobban kipuposodott a tepsibol, mar majdnem hozzaert a suto tetejehez. Kivartam megint, hogy teljesen kihuljon konyharuha alatt. Na ez nem volt suletlen, de ugyanugy csak uregek voltak benne, szoval ebbol sem lesz szendvics. :( En csak arra tudok gondolni, hogy ez lehet, hogy ketto adag kenyer lenne? Vagy miert puposodott ki annyira a formabol? Te jartal mar igy GM kenyerrel? Sajnos nekem meg nincs tapasztalatom, igy kellene egy kis segitseg, hogy mit csinaljak maskepp. Koszonom elore is. L?ve, witch

Törölt felhasználó

Sajnálom, hogy így jártál! Arra tippelek, hogy az éleszt? amit használtál jó min?ség? és er?s. Következ? alkalommal tegyél bele kevesebb, csak 1kk. éleszt?t. Így nem lesz benne üres lyuk. A süt?rácsot pedig minimum 5cm-re helyezd a süt? aljától, hogy a meleg leveg? átjárhasson alatta. Ezzel orvosolható az átsületlen tészta. Majdnem duplájára fog emelkedni a kenyér sütés közben, ez normális. Az én süt?ben is eléri a tet?t. Végezhetsz t?próbát és nyugodtan sütheted 10-20 perccel tovább. H?légkevereses süt?m van és a fent említett méret? kenyérformát használom. Ha gázsüt?d van 10 fokkal csökkentheted a sütési h?fokot. Gluténmentes kenyér sütése sokban eltér? a hagyományos kenyért?l. A legtöbb gluténmentes kenyér tömör és száraz marad és naponta lesz még szárazabb. Ez a kenyér nem, de még kell dolgozni érte. Gyakorlat teszi a mestert! Remélem a következ? alkalommal sikerül majd!

witch

O, koszonom szepen a gyors valaszt! Az elesztoben nem voltam biztos, mivel ez joval kevesebb, mint amennyit tettem volna buzalisztes kenyerbe. Legkozelebb kiprobalom megkevesebbel. Amugy nagyon viccesen nezett ki a kenyer teteje, mint egy vulkan kitores. :o) Azt is olvastam mas recepteknel, hogy rengeteg kiserlet utan sikerul mindenkinek az elso, szoval erre is szamitottam, hogy nem fog minden siman menni elsore. Koszonom szepen a tanacsokat! L?ve, witch

witch

Most kezdtem kiserletezni a slow cooker kenyer sutessel. Megsutottem ezt a receptet es igy vegre sikerult! Nagyon orulok, mert nem kell dagasztani, nem kell keleszteni es nyaron a kanikulaban is tudok majd sutni. A legfontosabb viszont az, hogy ezt a lanykam is el tudja majd kesziteni maganak!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek