Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baguette - gluténmentes

Baguette - gluténmentes
Baguette - gluténmentes
105 perc / előkészület: 70 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredeti recept a dr. Schär oldalán található, itt.
Gyakran sütöm ezt a finom kenyerkét, nekem ezzel a recepttel mindig sikerül.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Csak frissen ajánlom, ha marad, akkor azt le kell fagyasztani!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy pohárban a langyos vízben feloldjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, jól elkeverjük benne, kb. 10 perc alatt felfut.
  2. Ha szárított élesztőt használunk, azt keverhetjük egyenesen a lisztbe, és így adjuk hozzá a vizet, sót, és ugyanúgy jól összedolgozzuk.
  3. A lisztet egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a kovászt, hozzáadjuk a sót, és lassan összedolgozzuk, gyúrjuk, a tészta ne legyen túl kemény, se túl puha.
  4. A tésztát 3 részre osztjuk, hosszúkás baguetteket formázunk belőlük, egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket.
  5. A baguettek tetejét 2-3 cm sávonként késsel bevágjuk.
  6. Folpack-kal befedjük, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük (kb. duplájára nő).
  7. Előmelegítjük a sütőt 200-220 fokra.
  8. A tojást elkeverjük kevés vízzel, bekenjük vele a baguetteket, és mehetnek is az előmelegített sütőbe.
  9. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 41 615
elküldve: 14
receptkönyvben: 266
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi baguette, házi sütésű francia kenyér

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

annoying
annoying / annoying Sat, 2014-03-01 08:37

Szia.
Elkészítettem, de sajnos én ölni tudtam volna vele, olyan kemény lett. Kinézetre nagyon szép lett. Lehet, hogy ennyit jelent az a bagettsütőrács?

cafika
Cafika / cafika Sat, 2014-03-01 20:17

Szia Annoying!
Sajnálom, hogy nem sikerült és hogy kemény lett. Valószínü, hogy túl sokáig sütötted. Nekem még mindig nem sikerült bagettsütöt vennem, az nélkül sütöttem ezeket a bagetteket. Minden sütö máshogy süt, lehet a tiéden kicsit alacsonyabb hofokra kell állítanod, ill. rövidebb ideig kell sütnöd. Ha bagettsütöt használtál, az is biztos befolyásolja a sütést, mert eleve a tészta "befekszik" a formába, így gyorsabban is sul meg/át.
Sikerült vennem egy szuper kenyérsütö gépet, az utóbbi idöben csak azzal sütök kenyeret, ill. kisbagettekt, és nagyon meg vagyok vele elégedve, nem is sütök másként jelenleg, mert egy kettö elkészülök vele.
itt belinkelem: http://zeroglu.imetec.com/
Még megpróbálhatnád ezt a módszert, hogyha elkészültél a bagettekkel, vedd ki a formából/tepsiböl és tekerd be (jol kicsavart) szakajtóval.
Remélem segítettem, további szép napot kivánok, üdv. Évi

cafika
Cafika / cafika Sat, 2012-01-21 22:52

hát ez nagyon jó !!!! még nem láttam ilyet :-) köszi a tippet, aranyat ér !!!! be fogom én is szerezni, nagyon praktikus !!!

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Fri, 2012-01-20 12:32

Nagyon örülök ennek a receptnek. Mindig Shar lisztből sütök, de ez az elkészítési mód jött be a legjobban. Nekem kicsit szétlapultak a bagettek, de vettem egy bagettsütő rácsot. 2/3 adag tésztát keverek ki, abból 9 kicsi bagett fér a formába. Praktikusabb a bagett iskolába is mint a muffinsütős zsömle, tegnap éppen hot dog lett belőle. Köszönet, hogy megosztottad velünk.

cafika
Cafika / cafika Fri, 2012-01-20 21:04

Kedves Lillus,
nagyon örülök, hogy tetszik a recept !!
ez a bagettsütö rács nekem új, hol vetted? hogy néz ki? Biztos sokat segít a bagett forma megtartásában !! nekem is néha laposak lesznek, nem tudom miért..
üdv. Évi

erika090
erika090 Fri, 2011-05-06 08:13

Szia Évi.
Ha kiveszem a fagyoból nem ropogósabb ha sütőbe sütném frissre? vagy a mikróba is ropogós marad?
Köszönöm válaszod

cafika
Cafika / cafika Fri, 2011-05-06 14:39

szia Erika,
perszehogy sùtòben is kifagyaszthatod, ìgy ropogosabb!! csak tovàbb tart.
kelemes hètvègèt,
ùdv. évi

erika090
erika090 Thu, 2011-05-05 10:43

Jó Napot!
Elsőnek is szeretném megköszönni a receptet, pár hónapja vagyok gluténérzékeny és ez a recept lett a "mentőövem" :)
viszont így nem vagyok jártas abban hogy az ilyen terméket hogy kell lefagyasztani és utánni készre sütni. Ebben kérnék segítséget!
Előre is köszönön!

cafika
Cafika / cafika Thu, 2011-05-05 14:52

szia Erika,
ha frissen sùtòk kenyeret, vagy bagettet, zsòmlèt, azt hagyom kihùlni, ès utàna egyenkènt, vagy a kenyeret szeletelve (pl.3 szelet) celofànba jìol betekerem ès mehet a fagyasztòba. ha "rendes" glutèntartalmù kenyeret is fagyasztasz le, akkor ùgyelj arra, nehogy egymàs mellè kerùljenek!!! a fagyasztòban nàlam a felsò polcon van a glutènmentes rèszleg, legalul a glutèntartalmù. ìgy biztos elkerùlòd majd a szennyezòdèst, ès nem potyoghat a glutènmentes dolgokra egy szem morzsa sem.
a kifagyasztàst èn igy csinàlom: amint kiveszem a pèkàrut a fagyròl, leveszem ròla a celofànt, tànyèrra helyezem, ès berakom a mikroba kb. 45 màsodpercre, de ez fùgg a mèrettòl, ès màr fogyaszthato is.
sok szerencsèt a sùtès fòzès terùletèn, remèlem talàlsz nàlam is kedvedre valò recepteket, ha van kèrdèsed, bàtran kèrdezz, amiben tudok, segitek!!
ùdv. èvi

918
gluténmentes lisztkeverék 500 g
friss élesztő 15 g
víz 450 ml
cukor 1.5 teáskanál
2 kávéskanál
tojás 1 db
víz 20 ml