Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös krémes

Tojáslikőrös krémes
Tojáslikőrös krémes
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a krémes a csokoládétól ünnepélyesebben néz ki, mint a hagyományos krémesek.  A tojáslikőr pedig különleges ízvarázst ad neki.

hozzávalók / 8 adag

krém

piskótatészta, leveles tészta

összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

krém

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A vaníliás cukrot és a kristálycukrot kikeverjük a sárgájával.
  2. Egy fazékba odatesszük az 1 liter tejet forralni, és amikor már kezd forrósodni, lassan hozzákeverjük a cukros tojássárgáját. 1 percig kevergetjük, aztán lehúzzuk a tűzről.
  3. Megfőzzük a pudingport a vízben. A tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük, majd megszórjuk átszitált porcukorral.
  4. Amikor még meleg a puding, akkor hozzákeverjük a tojásfehérjét és a tojáslikőrt. Ezt összekeverjük a tejes tojássárgájával, végül a vajjal.

piskótatészta, leveles tészta

  1. Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől.
  2. Habosra kikeverjük a porcukorral, rummal, csipet sóval a sárgájákat.
  3. A fehérjét pedig kemény habbá verjük.
  4. A lisztet a sütőporral hozzáadjuk a sárgájához, majd hozzákeverjük a kemény fehérjehabot.
  5. Előmelegített sütőben zsírpapírral bélelt tepsibe megsütjük. A tepsi mérete 40x40-es legyen.
  6. A fél csomag leveles tésztát, ami a krémes aljára fog kerülni, a tepsi hátoldalán kisodorjuk, és villával megszurkáljuk. 220 fokon 8 percig sütjük.

összeállitás

  1. A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk.
  2. A tejszínt 1 csomag habfixálóval, 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük a robotgéppel.
  3. Egy magas falú tepsibe beletesszük a megsült leveles tésztát. Ráöntjük a pudingos masszát, amit beteszünk a hűtőbe 1 órát pihenni.
  4. Majd kivesszük a hűtőből, és rásimítjuk a kemény tejszínhabot. Erre rátesszük a piskótalapot, leöntjük a csokoládéval, és betesszük a hűtőbe, míg a csokoládé meg nem dermed.
  5. Tepsiben felkockázzuk, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 398
elküldve: 2
receptkönyvben: 77
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokimázas francia krémes, tojáslikőrös krémes, csokimázas krémes tojáslikőrös krémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1284
tojás 4 db
vaníliás cukor 3 csomag
cukor 25 dkg
tej 1 l
víz 5 dl
vaníliás pudingpor 5 tasak
porcukor 15 dkg
vaj 15 dkg
tojáslikőr 50 ml
tojás 3 db
porcukor 3 ek
rum 50 ml
1 csipet
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 1 kávéskanál
leveles tészta 0.5 csomag
étcsokoládé 10 dkg
vaj 10 dkg
habtejszín 10 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 10 dkg