Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-diós házi krémes

Habos-diós házi krémes
Habos-diós házi krémes
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lapokat addig sütjük, amíg a hab rózsaszín lesz. Ennyi idő elég a diónak is, hogy megpörkölődjön.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, vékony lapokra nyújtjuk.
  2. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk a porcukorral.
  3. A lapokat egyenként tepsi hátára tesszük (sütőpapírra), és mindegyiket megkenjük a cukros tojáshabbal.
  4. A durvára vágott diót 3 részre osztjuk, és a lapokra kent habra terítjük. A lapokat egyenként megsütjük.
  5. Elkészítjük a krémet. 6 dl tejet elkeverjük a 2 ek liszttel, a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral és a pudinggal, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal.
  6. Csak az első és a második lapra kerül krém, a tészta tetején a habos dió lesz.
  7. Hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x25cm cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 060
elküldve: 16
receptkönyvben: 250
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Kispeti

Mióta szakács: 2013.01.31.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Különleges krémes, diós krémes, házi krémes

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tintahal1969
Tintahal1969 Sun, 2018-02-11 18:44

Nagyon guszta,megcsináltam,de a tészta állaga nyújthatatlan,még kb 30dkg lisztet tettem hozzá,hogy kitudjam nyújtani.A tészta receptjének az arányai nem jók.Ezenkívül nagyon finom.Ha valaki elkészítette kérem írja meg véleményét,mert egyébként isteni süti,és nagyon mutatós.Biizto,hogy pontosan mértem mindent,de nekem egy nyűlós ragacs lett.

polki
MoncsikaAnyuci / polki Wed, 2013-03-27 16:55

Megcsináltam!!
Igaz, hogy a fele diómennyiség pucolása közben eltört a szupi öntöttvas!! diótörőm, így maradt a kalapács:)
De tényleg nagyon finom lett, igaz egy éjszakát hagytam állni, hogy puhuljon a tészta, de másnap tökéletes lett!!
Köszönöm ezt a jó kis receptet!

polki
MoncsikaAnyuci / polki Mon, 2013-03-25 19:24

Istenien néz ki és biztos isteni finom is. Ha sikerül rávennem magam a dió pucolásra, akkor minél hamarabb elkészítem:)

1558
finomliszt 40 dkg
porcukor 15 dkg
margarin 8 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojássárgája 6 db
tejföl 375 g
tojásfehérje 6 db
porcukor 20 dkg
dió 30 dkg
tej 6 dl
finomliszt 2 evőkanál
tojás 1 db
cukor 5 ek
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
margarin 25 dkg