Nosalty Logó

Habos-diós házi krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos-diós házi krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Összesen 1561 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Összesen 9353 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Összesen 320 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 1561 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    169.2 g

Zsír

  • Összesen
    587.6 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    232 g
  • Koleszterin
    1703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7547.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    2077 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    3005 mg
  • Nátrium
    1444 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881.8 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3705 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    1404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3511 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    2248 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1676 micro
Összesen 9353 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 320 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, vékony lapokra nyújtjuk.
  2. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk a porcukorral.
  3. A lapokat egyenként tepsi hátára tesszük (sütőpapírra), és mindegyiket megkenjük a cukros tojáshabbal.
  4. A durvára vágott diót 3 részre osztjuk, és a lapokra kent habra terítjük. A lapokat egyenként megsütjük.
  5. Elkészítjük a krémet. 6 dl tejet elkeverjük a 2 ek liszttel, a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral és a pudinggal, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal.
  6. Csak az első és a második lapra kerül krém, a tészta tetején a habos dió lesz.
  7. Hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x25cm
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17835
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A lapokat addig sütjük, amíg a hab rózsaszín lesz. Ennyi idő elég a diónak is, hogy megpörkölődjön.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Istenien néz ki és biztos isteni finom is. Ha sikerül rávennem magam a dió pucolásra, akkor minél hamarabb elkészítem:)

Törölt felhasználó

Nekem az egyik kedvencem. Megéri megpucolni a diót. :-)

Törölt felhasználó

Megcsináltam!! Igaz, hogy a fele diómennyiség pucolása közben eltört a szupi öntöttvas!! diótör?m, így maradt a kalapács:) De tényleg nagyon finom lett, igaz egy éjszakát hagytam állni, hogy puhuljon a tészta, de másnap tökéletes lett!! Köszönöm ezt a jó kis receptet!

bödön

Ez úgy ahogy van nagy 0!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Nagyon guszta,megcsináltam,de a tészta állaga nyújthatatlan,még kb 30dkg lisztet tettem hozzá,hogy kitudjam nyújtani.A tészta receptjének az arányai nem jók.Ezenkívül nagyon finom.Ha valaki elkészítette kérem írja meg véleményét,mert egyébként isteni süti,és nagyon mutatós.Biizto,hogy pontosan mértem mindent,de nekem egy ny?lós ragacs lett.

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

HÚSBAVÁGÓ: ezért bannoljuk egy hétre a húsos recepteket az oldalunkon

Drasztikus kampány mellett döntöttünk itt a Nosaltynál: egy hétre a háttérbe szorítjuk az összes hústerméket tartalmazó receptet az oldalunkon, ezzel figyelmeztetve minden szakácsunkat és olvasónkat: a klímaváltozás sajnos létezik, a húsfogyasztás visszafogása pedig az egyik legkönnyebben megléphető döntés, amivel egyén szinten is tehetünk ellene.

Nosalty

További cikkek