Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiroli pásztor saláta

Tiroli pásztor saláta
Tiroli pásztor saláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szemezgettem ezzel a salátával egy nagyon régi újságomban (Mester Kukta). Érdemes volt kipróbálnom, mivel akár egy könnyű vacsorának is kiváló választás lehet.

hozzávalók / 4 adag

saláta

marinád

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vékony csíkokra vágjuk a káposztát és a kaliforniai paprikát, hozzáadjuk karikára szelt hagymát, majd egy tálba téve kissé megsózva állni hagyjuk, ezután kicsit kinyomjuk a levét.
  2. Közben csíkokra vágjuk a sajtot és a sonkát, a fokhagymát lereszeljük, majd a káposztával összeforgatjuk, ízesítjük köménnyel, borssal.
  3. A marinádhoz elkeverjük az ecetet az olajjal, cukorral, sóval, borssal és kb 1,5 dl vízzel, majd beleforgatjuk a salátát, szükség szerint után ízesítjük.
  4. Megszórjuk vágott snidlinggel, és hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 464
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
konyha: osztrák
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

marinádos saláta, pásztorsaláta, tiroli saláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

376
ementáli sajt 20 dkg
gépsonka 20 dkg
káposzta 30 dkg
lila hagyma 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
snidling 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
almaecet 5 ek
napraforgó olaj 4 ek
cukor 1 teáskanál
víz 1.5 dl