Vegán ünnepi lencsesaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty vegán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g lencse352 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
40g retek6 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
40g növényi tejföl55 kcal
-
13g veganéz80 kcal
-
5 kcal
-
50g csemegeuborka12 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
2g csírák1 kcal
-
13g sült hagyma70 kcal
Összesen
690
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g lencse1408 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
160g retek23 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
160g növényi tejföl221 kcal
-
50g veganéz322 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
200g csemegeuborka47 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
6g csírák3 kcal
-
50g sült hagyma282 kcal
Összesen
2763
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
23.2g lencse82 kcal
-
18.6g sárgarépa7 kcal
-
1 kcal
-
9.3g retek1 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
9.3g növényi tejföl13 kcal
-
2.9g veganéz19 kcal
-
1.6g salottahagyma1 kcal
-
11.6g csemegeuborka3 kcal
-
10.4g kapor4 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0.3g csírák0 kcal
-
2.9g sült hagyma16 kcal
Összesen
159
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1008.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 179.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 809 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 585 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2481 micro
-
β-karotin 6323 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
690
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 119.8 g
Zsír
-
Összesen 108 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4034.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 673 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 357 mg
-
Foszfor 1421 mg
-
Nátrium 1510 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 343 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 716.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3237 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 354 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2341 micro
-
Kolin: 430 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9922 micro
-
β-karotin 25293 micro
-
β-crypt 486 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 800 micro
Összesen
2763
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 576 micro
-
β-karotin 1467 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
159
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
400 g lencse
-
1 db kápia paprika
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál római kömény
-
50 g veganéz
-
1 közepes db salottahagyma
-
5 db csemegeuborka
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
50 g sült hagyma
Elkészítés
- Egy keverőtálba halmozzuk az apró kockára vágott színes répákat, a kápiapaprikát és a felezett francia retkeket. Jó alaposan meglocsoljuk őket olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük római köménnyel. Az egészet átkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, elegyengetjük, és 230-250 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirultra sütjük őket.
- Ez idő alatt összeállítjuk a mindenmentes remuládot, amihez egy tálba kanalazzuk a Dr. Oetker Creme Vega vegán krémet, hozzáadjuk a vegán majonézt, az apróra vágott salottahagymát, a csemegeuborkát és némi frissen aprított kaprot. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük kevés reszelt citromhéjjal és citromlével. Ha pikánsabban szeretjük, tehetünk bele még mustárt, ecetet, vagy édesíthetjük egy kis juharsziruppal.
- Ez elkészült alaphoz hozzáadjuk a retekcsírát vagy más friss, zsenge mikrozöldet, az előfőzött lencsét, és végül még langyosan a sült zöldségeket. Az egészet alaposan összekeverjük, ha szükséges, utólag még fűszerezhetjük.
- Tálaláskor szórjuk meg sült hagymával és friss kaporral. Pirítóssal vagy langyos pitával tökéletes mártogatós, de megállja a helyét önmagában és salátaként is.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 487
- Feltöltés dátuma: 2024. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty vegán
143 recept
Íme egy mindenmentes lencsesaláta szilveszterre, ami végre nem virsli- és majonézhangsúlyos, ennek ellenére a húsevők is örömüket lelhetik benne. A rost- és fehérje dús lencsét ropogós sült zöldségekkel, friss fűszerekkel és krémes, pikáns öntettel kombináltuk. Egyszerű, ízletes, tápláló és laktató. Tökéletes minden étkezéshez!