Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós vegyes mungóbabcsíra-saláta

Ropogós vegyes mungóbabcsíra-saláta
Ropogós vegyes mungóbabcsíra-saláta
8 perc / előkészület: 5 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy friss, keleties ízesítésű saláta, melyet ajánlok hús- és halételekhez egyaránt, vagy akár egészséges köretként is...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nincs rizsecet otthon, használjunk almaecetet helyette.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát és uborkát vékony csíkokra (julienne-re) vágjuk.
  2. A mungóbabcsírát és a felcsíkozott sárgarépát egy tűzálló edényben, letakarva 2-3 percre tegyük a mikróba. Ezután jeges vagy hideg vízben öblítsük át, teljesen hidegre lehűtjük.
  3. A szósz hozzávalóit jól keverjük össze egy tálban. Az összes zöldségből kézzel facsarjuk ki a fölösleges folyadékot, majd rakjuk a tálba, és alaposan keverjük össze a szósszal.
  4. Azonnal fogyaszthatjuk, de betehetjük egy időre a hűtőbe is lehűteni.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 067
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
konyha: kínai
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

répás kínai saláta, mungóbabcsíra saláta, szezámmagos répás uborkás saláta, saláta, friss zöldség köret, szezámmagos saláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

60
mungóbabcsíra 20 dkg
sárgarépa 1 kis db
kígyóuborka 0.5 db
szezámolaj 1 ek
rizsecet 1 ek
szójaszósz 1 ek
szezámmag 1 ek