r
Nosalty Logó

Thai curry padlizsánnal és édesburgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Thai curry padlizsánnal és édesburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 469 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1878 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 76 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    11033 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 469 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3793.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    1899 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3679 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    44130 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 1878 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1784 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat kisebb kockára vágjuk.
  2. Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a padlizsánt, és kevergetve kicsit megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
  3. A salottát vékonyra vágjuk, és aranybarnára pirítjuk a visszamarad olajon (ha kell még hozzáadni, pótoljuk). Hozzáadjuk az édesköménymagot, a fokhagymát, a gyömbért, és kis lángon kb. 5 percig főzzük.
  4. Hozzáöntjük az alaplevet, és a külső héjától megszabadított, apróra vágott ázsiai citromfüvet ( ha jót akarunk magunknak, a citromfüvet aprítóba tesszük, így biztosan nem maradnak fás részek a kész curryben) és a finomra vágott korianderszárakat. A leveleket nem, azt tálalás előtt adjuk az ételhez! Hozzáadjuk továbbá a kaffir lime leveleket, és az egész chiliket is. 5 percig főzzük.
  5. Hozzáadjuk a currypasztát, és a megpucolt, kockára vágott édesburgonyát.
  6. Kb 10percig főzzük, majd hozzáadjuk a megpucolt, felszeletelt gombát, és visszatesszük a padlizsánokat.
  7. Hozzáöntjük a kókusztejet, és még 5 percig főzzük, vagy addig, ameddig a zöldségek meg nem puhulnak.
  8. Ráfacsarjuk a limelevet, hozzáadjuk az apróra vágott koriandert, és igazítunk a sósságán, ha szükséges.
  9. Tálaláskor megszórhatjuk thai bazsalikom levelekkel.
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2003
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 27.

Ajánló

Ragacsos vagy jázmin rizs

Receptkategóriák

Imádom a thai konyhát, de mivel otthon nincs olyan kultusza, mint mondjuk az olasz konyhának, plusz a hozzávalók is nehezebben szerezhetőek be, csak a KisParázsba jártam vigasztalódni. Most, hogy könnyebben jutok hozzá az ázsiai fűszerekhez, elkezdtünk barátkozni is. Ez itten az ajándékba kapott thai szakácskönyvem egyik első kipróbált receptje. A kép ritka gusztustalanra sikeredett, ennek egyik oka, hogy másnaposan fotóztam (az étel volt másnapos, nem én) másrészt, amúgy sem egy túl dekoratív darab a szentem (a könyvben mellékelt kép TUTI hogy nem ezt az ételt ábrázolja). Mindegy, szeretettel ajánlom minden thai kaja függőnek, cserkészbecsszó, hogy érdemes levadászni hozzá az alapanyagokat, és ha nektek sem lesz túl szép, akkor Regős Bendegúz szavait ajánlom figyelmetekbe: "Hunyjuk be a szemünk, oszt úgy falatozzunk"

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek