r
Nosalty Logó

Tésztasaláta 1.

Harmathy Ildikó
Tésztasaláta 1.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

775
Kalória
21.9g
Fehérje
75.2g
Szénhidrátok
43g
Zsír
181.3g
Víz
95.9g
Koleszterin
5.5g
Rost
20.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 3090 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    181.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1946 micro
  • β-karotin
    5505 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6032 micro
  • Lut-zea
    1455 micro
Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    172.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6281.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    4420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    725.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2689 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    990 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    874 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    7782 micro
  • β-karotin
    22019 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    24126 micro
  • Lut-zea
    5819 micro
Összesen 3090 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    490 micro
  • β-karotin
    1387 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1519 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A sárgarépát kockára vágva vajon megpároljuk (a leve főjön el!), hagyjuk kihűlni.
  2. A brokkolit bő vízben megfőzzük, kiemeljük a vízből és hagyjuk kihűlni.
  3. A tésztát kifőzzük, kevés olajjal elkeverve hagyjuk kihűlni.
  4. A sonkát csíkokra,a hagymát kockára, a petrezselyemzöldet nem túl finomra vájuk.
  5. Mindent egy tálba halmozunk és az öntettel nyakonöntve összekeverjük.
  6. Öntet készítése:
  7. Az öntethez először a tojássárgából egy kávéskanál mustárral és 1 deci oljjal majonézt keverünk.
  8. Hozzáadjuk a cukrot, a többi mustárt, citromlevet, sót, borsot, tejfölt, összekeverjük a tartárt.
  9. A tartárhoz adjuk apránként a ketchupöt, folyamatosan kóstolgatva (lásd: story) rózsaszín lesz a végén, és finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Az ember az élete során rengeteg receptet kipróbál, ugye. Néhány azonnal, változtatás nélkül bekerül a repertoárba, néhányat azonnal kiradírozunk az emlékeinkből. Az olvasásra kiválasztott receptek közül az első elkészítéskor általában az derül ki, hogy jó, jó, de még egy kicsit össze kell csiszolódnunk. Általában az a módszerem, hogy az új receptet - amennyiben esélyes a továbbjutásra - gyors egymásután többször elkészítem, hogy belőjem a saját ízlésem szerint a receptet. Az Anna Malomban szombatonként zártkörű klubest volt, ahova csak a klubtagok és azok vendégei jöhettek. Természetesen menüsor volt, amit mindig nagy műgonddal állítottam össze. Természetesen igyekeztem, hogy ne hétköznapi dolgokat szolgáljak fel. Konkrétan a tésztasalátát egy ilyen szombat kedvéért próbáltam ki: a grillezett húsok mellé szántam köretnek. Valószínűleg annyira sokkolt, hogy a tartárhoz ketchupöt adunk, hogy ez indított arra, hogy kipróbáljam az ötletet. Tisztán emlékszem, amikor legelőször bekevertem a ketchupöt a tartárba, belekóstoltam és azt gondoltam: pont olyan rossz, mint amilyennek hangzik! Mivel azonban a tartár már javíthatatlanul el volt rontva, gondoltam most már úgyis mindegy, fejezzük be a kísérletet annak rendje és módja szerint: adjunk még további ketchupöt a tartárhoz. Nos, egyszercsak megfordult a dolog és remek ízhatás keletkezett! Azóta is repertoárom állandó darabja. Ajánlom figyelmetekbe!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...