Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finom zöldséges farfalle

Finom zöldséges farfalle
Finom zöldséges farfalle
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok saláta és zöldségfélét eszem, ezért a hűtőmben mindig van valamilyen salátakeverék. Ugyanígy vagyok az olajbogyóval is. A tészták, köztük a farfalle vagy masni tészta pedig alap. A reggeli készítésénél ezek előkerülnek, és hogy a végeredményhez még mi kell, az csak a fantáziámon múlik. Ezzel a finomsággal így voltam. Sorra szedtem a hűtőben sorakozó dolgokat, és ez lett az eredménye. Már most tudom, hogy nagyon sokszor fogom még elkészíteni. A salátáimat mindig a citrom ízesítésű olívaolajjal szoktam meglocsolni, mert pikáns ízt ad, és nagyon kellemes az illata. Ha csak egyedül fogyasztom a salátát, akkor csípősre szoktam készíteni, és ilyenkor az erős paprika mellett chilis olívaolajjal locsolom meg. A zöldségek szabadon variálhatók, sőt én magam sokszor teszek bele gyümölcsöt is. Az egyik ilyen a sharon, ami nagyon meg tudja bolondítani a salátát. Az édessége jól harmonizál a zöldségek savanyú-kesernyés ízével. A másik kedvencem a licsi. Kicsit babra munka kibontogatni, de megéri, mert feldobja a salátákat. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármely évszakban, bármely napszakban ajánlható. Párolt vagy grillezett húsokhoz, sült vagy füstölt halakhoz ideális köretként. Előételként önmagában is fogyasztható, nyáron inkább barna sörrel, télen egy jó pohár gyöngyöző rozé borral, de ezt mindenki saját ízlésére bízom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vizet felteszünk melegedni, amibe a tésztát fogjuk kifőzni.
  2. Amíg a tésztát főzzük, addig a salátakeveréket a rukkolával beleszórjuk egy nagy tálba. A rukkolát kicsit össze lehet vágni, ha nagyon nagyok a levelek.
  3. Összevágjuk a paradicsomot, camembert sajtot, uborkát, erős paprika felét (kihagyható), és a lilahagymát kockára. Az olajbogyókat kettő vagy három karikára, attól függően, hogy mekkorák a bogyók.
  4. Az összes zöldséget összekeverjük, és lelocsoljuk kb. 1 evőkanál olívaolajjal.
  5. Amikor a tésztát leszűrtük, hagyjuk kicsit kihűlni, és csak utána keverjük a salátába. Tálaláskor a tetejére egy kevés frissen őrölt fekete vagy színes borsot szórunk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 598
elküldve: 5
receptkönyvben: 258
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kamilla023

Mióta szakács: 2013.05.05.
26 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges tészta, tészta zöldségekkel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyzsu84
nagyzsu84 Sun, 2017-02-12 21:15

Valamiért eddig nekem mindig kimaradt a tésztasaláta. Node ez... Nagyon Finom! :) Örök kedvenc listára került. Talán pont az egyszerűségében nagyszerű! Köszönöm a receptet! :)

275
salátakeverék 200 g
farfalle 250 g
camembert sajt 120 g
olajbogyó 100 g
rukkola 5 g
kígyóuborka 1 közepes db
paradicsom 3 közepes db
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint