
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
hozzávalók a paradicsommártáshoz
-
2 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
1 tk oregánó
-
1 ek bazsalikom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek balzsamecet
-
3 db babérlevél
-
15 dkg konzerv paradicsom
hozzávalók a halhoz
hozzávalók a rukkolasalátához
531
Kalória
18.3g
Fehérje
41.3g
Szénhidrátok
34.3g
Zsír
392.2g
Víz
47.2g
Koleszterin
6.6g
Rost
11.6g
Cukor
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
hozzávalók a paradicsommártáshoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12 kcal
hozzávalók a halhoz
-
105g halrudacska291 kcal
hozzávalók a rukkolasalátához
Összesen
531
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
hozzávalók a paradicsommártáshoz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
150g konzerv paradicsom24 kcal
hozzávalók a halhoz
-
210g halrudacska582 kcal
hozzávalók a rukkolasalátához
Összesen
1063
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
hozzávalók a paradicsommártáshoz
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
9.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
20.2g paradicsom4 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.3g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g balzsamecet0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
15.1g konzerv paradicsom2 kcal
hozzávalók a halhoz
-
21.2g halrudacska59 kcal
hozzávalók a rukkolasalátához
Összesen
107
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1414 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 681 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 392.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 144 micro
-
β-karotin 1607 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 5725 micro
-
Lut-zea 2163 micro
Összesen
531
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 68.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2827.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 1363 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 784.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 339 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 288 micro
-
β-karotin 3215 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 11451 micro
-
Lut-zea 4325 micro
Összesen
1063
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1155 micro
-
Lut-zea 436 micro
Összesen
107
kcal
Elkészítés
hozzávalók a paradicsommártáshoz
- Egy kis lábosban hevíteni kezdünk két evőkanál olívaolajat. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.
- A paradicsomokat felkockázzuk, és a hagymákhoz adjuk, sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk bazsalikommal és oregánóval. Ha már kicsit összeesett, ráöntünk egy evőkanál balzsamecetet, beleszórjuk a babérleveleket, végül hozzáadjuk a hámozott konzervparadicsomot. Összekeverjük, és fedő alatt nagyjából 10 percet főzzük.
- Amikor letelt a 10 perc, eltávolítjuk a babérleveleket. Botturmixszal pépestjük a paradicsomszószt, majd még szitán is áttörjük, hogy igazán sima legyen.
- A tésztabundás halakat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 220°C-ra előmelegített sütőben 14 perc alatt készre sütjük.
- Közben gyorsan összekeverjük a saláta alapanyagait, és már tálalhatunk is.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 15 perc
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
A roppanós, tésztabundás halat nagyszerűen kiegészíti a friss, fetás rukkolasaláta, valamint a selymes, fűszeres paradicsommártás, így akár vasárnapi ebédnek is jó választás lehet.