r
Nosalty Logó

Tésztabundás hal friss fokhagymás paradicsommártással és rukkolasalátával

Nosalty
Tésztabundás hal friss fokhagymás paradicsommártással és rukkolasalátával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

hozzávalók a paradicsommártáshoz

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a rukkolasalátához

531
Kalória
18.3g
Fehérje
41.3g
Szénhidrát
34.3g
Zsír
392.2g
Víz
47.2g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók a paradicsommártáshoz

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a rukkolasalátához

Összesen 531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók a paradicsommártáshoz

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a rukkolasalátához

Összesen 1063 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók a paradicsommártáshoz

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a rukkolasalátához

Összesen 107 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    392.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    1607 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5725 micro
  • Lut-zea
    2163 micro
Összesen 531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2827.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    784.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    288 micro
  • β-karotin
    3215 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    11451 micro
  • Lut-zea
    4325 micro
Összesen 1063 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1155 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

hozzávalók a paradicsommártáshoz

  1. Egy kis lábosban hevíteni kezdünk két evőkanál olívaolajat. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.
  2. A paradicsomokat felkockázzuk, és a hagymákhoz adjuk, sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk bazsalikommal és oregánóval. Ha már kicsit összeesett, ráöntünk egy evőkanál balzsamecetet, beleszórjuk a babérleveleket, végül hozzáadjuk a hámozott konzervparadicsomot. Összekeverjük, és fedő alatt nagyjából 10 percet főzzük.
  3. Amikor letelt a 10 perc, eltávolítjuk a babérleveleket. Botturmixszal pépestjük a paradicsomszószt, majd még szitán is áttörjük, hogy igazán sima legyen.
  4. A tésztabundás halakat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 220°C-ra előmelegített sütőben 14 perc alatt készre sütjük.
  5. Közben gyorsan összekeverjük a saláta alapanyagait, és már tálalhatunk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A roppanós, tésztabundás halat nagyszerűen kiegészíti a friss, fetás rukkolasaláta, valamint a selymes, fűszeres paradicsommártás, így akár vasárnapi ebédnek is jó választás lehet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek