r
Nosalty Logó

Tepsis, réteges, sajtszószos cukkiniragu

Walaky
Tepsis, réteges, sajtszószos cukkiniragu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Cukkiniragu

Rizsréteg

690
Kalória
31.2g
Fehérje
37g
Szénhidrát
46.1g
Zsír
318.4g
Víz
125.5g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Cukkiniragu

Rizsréteg

Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Cukkiniragu

Rizsréteg

Összesen 4131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Cukkiniragu

Rizsréteg

Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2620 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.2 g

Zsír

  • Összesen
    276.6 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8136.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1711 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    3652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    221.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1910.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1412 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1199 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15720 micro
  • Lut-zea
    4610 micro
Összesen 4131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    581 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

Cukkiniragu

  1. Úgy praktikus, ha mindent, amit kell, feldarabolunk (először tisztítunk, mosunk): a hagymákat vastagabb szeletekre, a paradicsomot kockákra, a cukkinit kockákra, a szeletelt baconszalonnát vastagabb csíkokra, a húst kockákra vagy vékony csíkokra, a sajtokat vékony lyukú reszelőn lereszeljük - külön, külön edénykébe.
  2. A zsiradékokat felhevítjük, rádobjuk a felcsíkozott szalonnát, kissé megpirítjuk, de nem kell túlpirítani! Erre szórjuk a húskockákat, hagymát, az átnyomott fokhagymákat, s együtt dinszteljük, amíg a hús kifehéredik, s még egy kicsit - előtte sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Ezt követően jöhet rá a paradicsom, így addig rotyogtatjuk, míg a paradicsom kissé összeesik. Erre jön a cukkini, a ketchup, a fűszerkeverék, az ételízesítő (ízlés szerint), melyeket jól összekavarunk, lefedünk, s addig pároljuk, míg megpuhul a hús és a cukkini.
  4. Ha készen van a ragunk, felöntjük a tejszínnel, s annyi reszelt sajtot teszünk bele, hogy közepesen sűrű masszát kapjunk, miután a sajtok elolvadtak.
  5. Egy hőálló tepsit - én jénaiban készítettem - a ragu szaftjával kikenünk, beleöntjük a sajtos rizst, erre a ragut egyengetjük el, majd reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
  6. 200 fokon, alsó-felső sütéssel, sercegésig sütjük, majd levesszük 160 fokra, s addig sütjük, még szép színű lesz a teteje!
  7. Miután elkészült, kissé pihentetjük, s lehet tálalni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!

Rizsréteg

  1. Az olajat felmelegítjük, fehéredésig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük.
  2. Megvárjuk, míg felforr, majd lefedve, tartalék (lassú) lángon addig főzzük, míg a vizet magába szívja - egyszer, kétszer megkavarjuk -, majd lekapcsoljuk alatta a lángot, s hagyjuk lefedve kihűlni. Ezt célszerű reggel elkészíteni, ha ebédre szeretnénk.
  3. Ha kihűlt, kiöntjük egy tálba, összekeverjük a reszelt sajttal, majd mehet a tepsibe, amikor már szükségünk van rá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x23x6

Minden összetevőjét szeretjük ennek a finomságnak.......nem szeretjük a száraz ételeket, így ezekből az alapanyagokból ezt az ízletes, zamatos étket ötlöttem ki......mondhatom, mindenki örömére......nagyon-nagyon ízlett, nagyon-nagyon finom......a legelső után már sokszor készítettem, kisebb változtatásokkal :) ........ajánlom kipróbálásra, akár hétvégi ebédnek is......melegítve is mennyei eledel, még talán finomabb, mint "új" korában :) .......hosszúnak, macerásnak tűnhet, de az csupán a hozzávalók sokasága miatt lehetséges, egyébként gyorsan összedobható.....

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek