r
Nosalty Logó

Tepsis paradicsomlepény

Becsei Ágnes
Tepsis paradicsomlepény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

615
Kalória
19.9g
Fehérje
34.6g
Szénhidrát
44.7g
Zsír
213g
Víz
104.6g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    213 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 615 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    268 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6077.8 g
  • Cink
    531 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1638 mg
  • Vas
    407 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1790 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    207.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1277.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1777 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4949 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 3688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1356 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

  1. A túrót a liszttel, a kis kockákra vágott vajjal és 1 kk sóval tálba töltjük. Az elektromos habverő dagasztófejével simára dolgozzuk, golyót formázunk belőle, és folpack-ba csomagolva,1 óráig a hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. A paradicsomokat leforrázzuk, lehéjazzuk, kicsumázzuk, és kockákra vágjuk. A mozzarellát felaprítjuk, és a megtisztított fokhagymát belenyomjuk. A friss fűszerek leveleit letépkedjük, egy keveset a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk.
  3. Egy 25x40 cm-es tepsit (az enyém 27x33 cm-es, de abba is jó volt!) 1 ek olívaolajjal kikenünk. A tésztagolyót akkorára nyújtjuk, hogy a tepsibe fektetve 2 cm-es pereme is legyen, és villával megszurkáljuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  4. A paradicsomot a tésztára terítjük, a mozzarellát rászórjuk. Sóval, borssal és az apróra vágott fűszerekkel ízesítjük. A maradék olajat rácsepegtetjük, és a forró sütőbe tolva (gáz 4-5 fokozat) kb. 40 percig sütjük. Ha a teteje idő előtt pirulna, alufóliával letakarjuk.
  5. Ha megsült kivesszük, a maradék fűszerrel megszórjuk, és felvágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 25x40

Receptkártyáról való finomság! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek