Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsiben sült tarja tejfölös-sajtos takaróval és rizibizivel

Tepsiben sült tarja tejfölös-sajtos takaróval és rizibizivel
Tepsiben sült tarja tejfölös-sajtos takaróval és rizibizivel
135 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámmal találtuk ki ezt a receptet.

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A rizibizihez

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús sütése

  1. A tepsit kikenjük olajjal. A lisztet és az őrölt paprikát összekeverjük, és ebben megforgatjuk a befűszerezett tarját (fűszerezzük sóval gyömbérrel és borssal ízlés szerint. Majd beletesszük a felszeletelt tarját a tepsibe. 180°C-on kb. 1 órát sütjük letakarva alufóliával (amíg puhára nem sül).
  2. Ha puha a hús, teszünk mindegyik szeletre ízlés szerint tejfölt és sajtot, majd visszatesszük a sütőbe addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.

A rizs főzése

  1. Miközben a hús sül, elkezdjük a rizibizit megfőzni. Egy kis olajon kifehérítjük a rizst, de vigyázni kell vele nehogy megkapja, vagyis folyamatosan kevergetni kell. Ha kifehéredett, az előtte lemért rizsnek a kétszeres mennyiségét adjuk hozzá vízből (2 púpos bögre vagy csésze rizshez 4 csésze víz), mivel most borsót is teszünk bele, egy fél bögrével többet adunk hozzá. Ízesítjük vegetával, sóval .
  2. Forrástól számítva 12 percig főzzük időnként óvatosan kevergetve, hogy le ne ragadjon (de vigyázzunk, amikor keverjük, nehogy összetörjük a szemeket).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 508
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

mokiviki

Mióta szakács: 2014.09.07.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült tarja, sajtos-tejfölös sertéstarja, tepsis husi rizibizivel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

887
sertéstarja 1.2 kg
finomliszt 4 púpozott ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 220 ml
trappista sajt 20 dkg
rizs 2 bögre
ételízesítő 0 ízlés szerint
zöldborsó 20 dkg
0 ízlés szerint
víz 9 dl