Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos csirke

Bazsalikomos csirke
Bazsalikomos csirke
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt  a csirkés receptet, most készítettem először a családomnak, és nekik nagyon ízlett. Most már akkorák a csirkéim, hogy lehet velük valamit kezdeni.
Azért kutattam újjabb receptek után, hogy mindig valami újdonságot varázsolhassak az asztalunkra, és ne unják meg a csirkét.
Mert ha van, megunják, ha nincs meg kellene, hogy legyen.
Ismervén az ízvilágunkat, azon belül próbálkozom. Szeretettel ajánlom a szívesen kísérletezőknek!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel tálaltam, de ajánlom kifőtt tésztával vagy a burgonyaköret bármely változatával, amit a  szaftos húshoz szerettek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét jól megmossuk, tetszés szerint feldaraboljuk. Besózva, 10 percig pihentetjük.
  2. Lisztbe forgatjuk. Egy lábasban a margarinon minden oldalukat megpirítjuk.
  3. Kivesszük a húsokat, és a maradék margarinon a hagymát megpirítjuk.
  4. Belekeverjük a paradicsompürét/ketchupot, a bort ráöntjük.
  5. Ha kell, utánasózzuk, beledobjuk a bazsalikomot, 2-3 percig forraljuk.
  6. Belerakjuk a húst, fedő alatt kis lángon pároljuk.
  7. Az apró kockára vágott sonkát, a reszelt sajtot kikeverjük a tejföllel.
  8. Ha a hús megpuhult, ráöntjük a tejfeles masszát, 1-2 percig forraljuk.

  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 790
elküldve: 4
receptkönyvben: 260
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérborban párolt csirke, paradicsomos-fehérboros szaftos csirke rizzsel

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

u.bridge
bridge / u.bridge Thu, 2015-06-11 17:44

Kedves Anci,
Elkészítettem e csodás étket :) Nagyon nagyon finom, szerintem felkerül a kedvencek közé. ÉN annyit változtattam rajta csak, hogy több sűrített paradicsomból csináltam(+1 gerezd fokhagymával), hogy több szaft legyen és a végén egy tálba rétegesen leraktam a husit, rá a szaftot, rá a sajtot és így egyben még átsütöttem kb. 20 perc alatt.
Nagyon köszönöm a receptet!!!!
Szép napot,
bridge

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-08-09 05:29

Kedves Gabikám!
Nincs semmi baj, próbáld ki, ha nem elég alapos a leírás,segítek !
Jó próbálkozást ! Puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-08-06 17:09

Kedves Anci!
Fantasztikus volt ez a csirke-csoda:-)) / Hmmm.... elfogyott, pedig dupla adagot csináltam:-))) /
Ja ,és háziból :-))))
Jöhet máskor is:-))))
Szép és pihentetős hétvégét!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-06-25 18:35

Kedves Piroska !
Ha az első és harmadik stimmel, akkor a többi is igaz lehet. Köszönöm a kedves szavaidat, én is
szeretném, ha igaz lenne, amit te írsz ! Legyen szép a vasárnapod ! Puszi : Anci
( ilyen messziről is érzem, hogy egy hullámhosszon lehetünk. )

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2011-08-08 16:14

Kedves Anci! Húúú, én még csak most olvasom, h. már milyen régen megírtad, h. hogyan készül a réparózsa. Nem figyeltem a "Követés"-t elég alaposan, ezért valahogy elsiklottam fölötte. Köszi, h. megírtad, ki fogom próbálni, de még párszor értelmezem az instrukciókat, nehogy elbénázzam. Természetesen a fotóimhoz nem fogom ellopni a védjegyedet, csak Anyáéknak tálalom majd így az ételeket. Puszi érte, és szép estét: Gabi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-06-24 15:37

Kedves Évám !
Kedves vagy, de menjetek már és érezzétek nagyon jól magatokat ! Pihenjetek, pancsoljatok sokat !!!!!!!!!!!!!!!!!
Puszi : Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-06-24 15:34

Kedves Piroska !
Minél többször készíted, annál szebb lesz ! Én tudom, hogy szép volt az a rózsa !
Tudom, hogy nem kellene, de néha " jóslásokba " bocsátkozom az emberek stílusából kiindulva.
Írd meg, ha tévedek ! Te egy családcentrikus, kreatív,érzékeny, nagylelkű, jó ember vagy !
Szeretettel üdvözöllek, puszi : Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2011-06-24 17:16

Kedves Anci!
Meglepő, hogy ismeretlenül miket írsz, az első és a harmadik stimmel, szeretném, ha a többi is igaz lenne. Úgy gondolom, hogy aki másban a jót látja meg, ő maga is rendkivüli ember. Szép hétvégét kivánok. Piroska.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-06-23 20:59

Szia Anci!
Még elcsíptelek.:-)))))
Elmentve, a csodás rózsával megismert, finom csirkés recepted:-))
Puszillak, kiléptem, majd jelentkezem:-))
A fél ház becsomagolva:-)))))))
Autót túléltük, és az autó is:-)))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2011-06-23 20:33

Szia Anci!
Már a krumplin is megcsodáltam a rozsádat , most egy újabb csoda. Gratulálok. A paradicsom rózsádat én is elkészítettem, nem lett olyan szép mint a tiéd, de hozzám képest egész jó. Üdv Piroska.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-06-23 15:18

Na kedves Gabikám, akkor figyelj ! Biztos van zöldséghámozód ! Ha éppen nem használsz sárgarépát a főzéshez, elég ha csak az egyik felét hámozod meg. Mintha tovább hámoznád, lehúzol még olyan 5-6-7
csíkot,- attól függ, mekkora rózsát akarsz készíteni- Mivel ugyan azon a helyen húzod végig a hámozódat, ezáltal a csíkok mindig szélesebbek lesznek. A legkeskenyebbet feltekered, az lesz a közepe.Köré tekered a többit egyesével és egy csíkot kb kétszer kifelé megtekersz, miközben az egyik kezeddel fogod a készülő rózsát, nehogy szétcsússzon ! Addig tekered a csíkokat, míg el nem fogynak. A kifelé tekerések mindig oda essenek, ahol előzőleg nem fordítottad ki. Meleg ételen nem fontos, hidegtálon lekened aszpikkal, -miközben
a kezedben tartod a rózsát - nem fog szétcsúszni. Melegre meg olyan helyre szúrod be, hogy megálljon !
Gabikám sok sikert,majd referálj hogy sikerült ! Puszi: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-06-23 14:51

Hát készítsd el kedves Gabi, nem hiszem, hogy csalódni fogsz, de a véleményed az ételről nagyon várom !
A tyúk többi részét, nálunk is csak a férjem szereti. A sárgaréparózsát meg szivesen elmondom, ha érdekel !
Szeretettel üdvözöllek : Anci

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2011-06-23 12:43

Szia Anci! Ez nagyon gusztusos és biztos finom is, látszik rajta. Csirkemellből és combból szívesen elkészíteném, mert nálunk más tyúktestrészek nem nagyon fogynak. Az a sárgaréparózsa is nagyon menő ott a közepén! :-) Puszi: Gabi

869
csirke 1 kg
finomliszt 5 dkg
margarin 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
sűrített paradicsom 1 dkg
fehérbor 2 dl
bazsalikom 1 ek
sajt 10 dkg
tejföl 2 dl
füstölt-főtt tarja 10 dkg