Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hirtelensült csirkemell sajttal és baconnel

Hirtelensült csirkemell sajttal és baconnel
Hirtelensült csirkemell sajttal és baconnel
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat és örömmel rögtönzök a konyhában, ebből pedig nagyon klassz ebédek és vacsorák születnek. :) Ez volt a legutóbbi szenzációm a maga egyszerűségével és gyorsaságával. Pláne, hogy a sajt és a bacon összesültek ropogós-nyúlósra, óóó...

Volt itthon megmaradt rizs és pár szelet bepácolt "SOS" hús is (szinte mindig van a hűtőben egy pár szelet csirkemell bepácolva, készenlétben, ha gyorsan kell valami finom és egészséges), így hát 20 perc alatt asztalhoz ültünk. :)

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A körethez

ajánlat

Ha gyorsan szeretnénk valami istenit és egészségeset, amit általában a nagyevő férfiaktól kezdve a gyerekekig bárki elé tehetünk.

Én mindig barnarizst használok, és szőlőmagolajjal sütök, ahogy a képen látható ételt is.

Jól illik hozzá a majonéz/tartármártás, vagy egy kis fokhagymás tejföl is. Ha pedig van otthon egy felbontott doboz tejszín, löttyinthetünk a hézagokba a húsok közé az utolsó két percben, mert kicsit még szaftosabbá teszi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet, ha van rá lehetőség, előző nap megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a fűszerekkel beszórva, 2 ek olajban pácolva hűtőbe tesszük. A sóval csínján bánjunk, mert a bacon és a sajt is elég sós lesz. Ha nincs időnk, akkor csak sütés előtt tesszük meg ugyanezt, nagy jelentősége nincs. Akár a rizst is meg lehet főzni előző nap.
  2. Másnap a zöldséget felkockázzuk/csíkozzuk ízlés szerint, és  olajon, sózva-borsozva nagy lángon megsütjük. Először mindig  hagymát, majd a paprikát, és a végén a paradicsomot tesszük a serpenyőbe.
  3. Ha átsült a zöldség, beleborítjuk a rizst, és alaposan átforgatva összemelegítjük, majd félretesszük.
  4. A bacont 2 ek olajon szép ropogósra sütjük, és kimerjük egy tálkába. (Azért kell alá olaj, mert én mindig húsosabb, kevésbé zsíros bacont használok, amiből nem biztos, hogy kisül elegendő zsír.)
  5. A serpenyőben maradt zsiradékra fektetjük a csirkemell-szeleteket, és egyik oldalukat hirtelen kisütjük. Akkor jó, ha kicsit ropogósabbra odakap, ezért nem szabad lefedni, nehogy párolódjon.
  6. Ha megsült az egyik oldal, megfordítjuk őket, és rájuk halmozzuk a kisütött bacont, erre pedig jó bőségesen rászórjuk a sajtot.
  7. Ekkor közepesre vesszük a lángot, és lefedve 3-5 perc alatt készre sütjük, így a sajt is szépen ráolvad.
  8. Frissen, azonnal tálaljuk a körettel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 210
elküldve: 8
receptkönyvben: 228
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

baconös csirkemell zöldséges rizzsel, sült sajtos csirkemell baconkockákkal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fledermaus
fledermaus Wed, 2014-01-29 15:36

Nem vagyok nagy csirkekedvelő,de ehhez most kedvet kaptam,köszönöm a receptet!

1408
csirkemell filé 40 dkg
trappista sajt 20 dkg
bacon 125 g
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 kis fej
kápia paprika 1 db
paradicsom 2 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rizs 15 dkg