Tepsibe sült kacsa krumplival
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
huzsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A kacsához
-
67g kacsamell90 kcal
-
100g kacsacomb291 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A krumplihoz
-
167g burgonya96 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A káposztához
-
250g vöröskáposzta62 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
567
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A kacsához
-
400g kacsamell540 kcal
-
600g kacsacomb1745 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A krumplihoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A káposztához
-
1500g vöröskáposzta372 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3401
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A kacsához
-
11.3g kacsamell15 kcal
-
16.9g kacsacomb49 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A krumplihoz
-
28.2g burgonya16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A káposztához
-
42.3g vöröskáposzta10 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
94
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 764.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 366.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1341 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 670 micro
Összesen
567
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 156 g
Zsír
-
Összesen 204.4 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 636 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4589.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 742 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 508 mg
-
Foszfor 2217 mg
-
Nátrium 940 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246.9 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2199.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 984 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 870 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 513 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 485 micro
-
Kolin: 647 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8048 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 4017 micro
Összesen
3401
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 227 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
A kacsához
-
1 db kacsamell
-
2 db kacsacomb
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
A krumplihoz
-
1 kg burgonya
-
1 csipet szerecsendió
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A káposztához
-
1 közepes fej vöröskáposzta
-
1 ek olívaolaj
-
2 ek cukor
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A kacsához
- A beírdalt kacsahúst fűszerezzük előző este. A fokhagymát is hozzáadjuk (fokhagymanyomón préseljük át), jól lezárjuk egy edénybe, és a hűtőbe tesszük.
- Másnap a krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd fűszerezzük. A kacsahúst a tepsibe helyezzük bőrrel lefelé a fűszerezett krumplival, letakarjuk alufóliával, és sütőbe helyezzük. Minimum 2 órán át sütjük alufólia alatt, majd ha a hús megpuhult, megfordítjuk, hogy bőrével felfelé legyen, és alufólia nélkül tovább pirítjuk. A hús sütési ideje függ a kacsa fiatalságától vagy öregségétől.
- Míg sül a kacsa, a vöröskáposztát apró szeletekre vágjuk, majd a lábosba olívalolajat teszünk egy kis cukorral, melyet karamellizálunk, ráhelyezzük a káposztát pici sóval, köménnyel, és fedő alatt pároljuk. Amikor már puhább a káposzta, akkor rátesszük az ecetet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 160 perc
- Receptkönyvben: 210
- Tegnapi nézettség: 111
- 7 napos nézettség: 478
- Össznézettség: 129860
- Feltöltés dátuma: 2011. december 10.
Ajánló
Ajánlok hozzá hideg világos sört!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
huzsi
26 recept
Kaptunk egy kacsát, aminek a húsos részét megsütöttük, a csontos részét és a belsőségét levesnek főztük meg. Ízletes és laktató finomság, próbáld ki!