Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsibe sült kacsa krumplival

Tepsibe sült kacsa krumplival
Tepsibe sült kacsa krumplival
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 160 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptunk egy kacsát, aminek a húsos részét megsütöttük, a csontos részét és a belsőségét levesnek főztük meg.

Ízletes és laktató finomság, próbáld ki!

hozzávalók / 6 adag

A kacsához

A krumplihoz

A káposztához

ajánlat

Ajánlok hozzá hideg világos sört!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A beírdalt kacsahúst fűszerezzük előző este. A fokhagymát is hozzáadjuk (fokhagymanyomón préseljük át), jól lezárjuk egy edénybe, és a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd fűszerezzük.  A kacsahúst a tepsibe helyezzük bőrrel lefelé a fűszerezett krumplival, letakarjuk alufóliával, és sütőbe helyezzük. Minimum 2 órán át sütjük alufólia alatt, majd ha a hús megpuhult, megfordítjuk, hogy bőrével felfelé legyen, és alufólia nélkül tovább pirítjuk. A hús sütési ideje függ a kacsa fiatalságától vagy öregségétől.
  3. Míg sül a kacsa, a vöröskáposztát apró szeletekre vágjuk, majd a lábosba olívalolajat teszünk egy kis cukorral, melyet karamellizálunk, ráhelyezzük a káposztát pici sóval, köménnyel, és fedő alatt pároljuk. Amikor már puhább a káposzta, akkor rátesszük az ecetet.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 87 640
elküldve: 18
receptkönyvben: 290
elkészítve: 27/28
Facebookon megjelent: -

szakács

huzsi

Mióta szakács: 2011.07.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

majorannás kacsasült párolt vöröskáposztával, burgonyával sült kacsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

567
kacsamell 1 db
kacsacomb 2 db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
szerecsendió 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
vöröskáposzta 1 közepes fej
olívaolaj 1 ek
cukor 2 ek
ecet 2 ek
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint