Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsasült Gonoszka konyhájából

Kacsasült Gonoszka konyhájából
Kacsasült Gonoszka konyhájából
190 perc / előkészület: 10 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt az idei karácsonyi főmenü egyik fogása. Nagyon finom, ízletes sült. Én hagymás krumplival és párolt lilakáposztával tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A zsírt leszűrve felhasználhatjuk főzéshez, de nagyon finom friss kenyérrel, hagymával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsát alaposan megmossuk kívül-belül. Egy megfelelő méretű tepsibe tesszük. A bőrét bevagdossuk (főleg a vastagabb zsírrétegű helyeken), hogy a zsír kisülhessen belőle. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával minden oldalról. A rozmaringot és a kakukkfüvet a hasüregébe tesszük.
  2. Az almákat megmossuk, és a tepsibe tesszük a kacsa mellé. A vöröshagymát megpucoljuk, kettévágjuk, és a kacsa mellé tesszük ezt is. Aláöntjük a vizet.
  3. Alufóliával letakarva 200 fokon sütjük kb. 2 órát. Ezután levesszük róla az alufóliát, és először a hátát sütjük fólia nélkül kb. 30 percig. Ezután megfordítjuk, és a mellével felfelé is kb. 30 percig sütjük. Közben időnként meglocsoljuk, ha esetleg kell, pótolunk egy kevés vizet, de a sütés végére már ne maradjon víz a tepsiben.
  4. Éles késsel feldarabolva tálaljuk frissen sülve.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • költség: 6200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 91 845
elküldve: 13
receptkönyvben: 237
elkészítve: 36/36
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egészben sült kacsa, sült kacsa, almás kacsasült

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lepkés.Nóri
Lepkés.Nóri Mon, 2014-09-29 19:44

Kedves Gonoszka!
Igazából semmi különös változtatás nem történt, csak annyi, hogy én a belsejébe egy nagy csokor petrezselymet, almát és hagymát töltöttem :) A rozmaring és a kakukkfű pedig kimaradt.

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2014-09-29 19:52

Kedves Nóri!
Biztos így is nagyon finom volt. A petrezselyemnek egy kicsit más az íze, de persze érdemes, és kell is saját ízlésünknek megfelelően alakítgatni a recepteket. Főleg, ha esetleg ezt az otthoni készletek is befolyásolják. Tudom, hogy rozmaringot és kakukkfűvet sem lehet mindig kapni még ráadásnak. Szerencsére még a petrezselyemre és a kaporra nem úgy kell vadászni, és szerencsére már a bazsalikom is sokszor kapható frissen, és időnként az oregáno is. Köszönöm, hogy megosztottad velem a recept változtatásodat! Jó sütést-főzést, és kellemes estét kívánok! Üdvözlettel:Kinga

Lepkés.Nóri
Lepkés.Nóri Wed, 2014-07-09 22:10

Kedves Gonoszka!
Egy kevés változtatással ugyan, de a te recepted szerint készítettem az első sült kacsámat. Mindenkinek nagyon ízlett, még nekem is, pedig nem is szeretem a kacsát :)
Finom, szaftos és puha lett és egyáltalán nem száradt ki!
Köszönöm a receptet!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2014-07-10 07:19

Kedves Nóri! Köszönöm szépen, és nagyon szívesen! Örülök hogy ízlett Neked is, és Családodnak is. És megköszönném, ha megírnád, hogy mit változtattál a recepten, mert nagyon érdekelne. Üdvözlettel:Kinga

1103
kacsahús 3 kg
alma 2 nagy db
vöröshagyma 1 nagy db
majoranna 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
rozmaring 5 szál
kakukkfű 7 szál
víz 5 dl