Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kacsacomb párolt vöröskáposztával

Sült kacsacomb párolt vöröskáposztával
Sült kacsacomb párolt vöröskáposztával
120 perc / előkészület: 40 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept is a családi receptkönyvből való, jó párszor elkészítettem, de a vöröskáposztával egyszer-kétszer eleinte meggyűlt a bajom. A többi viszont elronthatatlan.

hozzávalók / 6 adag

A sült kacsacombhoz

A párolt káposztához

A krumplipüréhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kezdjük a kacsacombok megtisztításával: tokok, pihék stb, majd alaposan mossuk meg és papírtörlővel itassuk le róla a vizet. Vagdossuk be a bőrét haránt csíkosra.

  2. Keverjük össze a fűszereket egy kis tálban (kivéve a fokhagymát), kenjük be a zúzott fokhagymával a combokat alul felül, majd dörzsöljük bele a fűszerkeveréket.
  3. Egy serpenyőben kevés kacsazsírban elősütjük a kacsacombokat, bőrével lefelé kezdjük.

  4. Átszedjük egy méretes tepsibe, 3-4 ek kacsazsírt rakunk alá, hozzáadjuk a serpenyőben visszamaradt zsiradékot is és kb 1,5 dl vizet öntünk alá, letakarjuk alufóliával és 45 percig 250 fokon, pároljuk. Mikor a hús megpárolódott, az alufóliát levesszük róla, és kb 30-40 perc alatt ropogósra sütjük 200 fokon (ha tehetjük, akkor hőlégkeveréssel).

  5. A káposztát 4 felé vágjuk és kivágjuk a torzsáját, ezután kb 3 mm-es csíkokra felszeleteljük, vagy káposztagyalun legyaluljuk, hideg vízzel leöblítjük, és egy nagyobb lábasba tesszük. Rászórjuk a fűszereket, cukrot, sót, hozzáadjuk az ecetet és egy pohár vizet, majd összekeverjük és fedő alatt, addig pároljuk, míg puha nem lesz (néha azért rá kell nézni). A lényeg az, hogy eltaláljuk a saját ízlésünknek megfelelő édes-savanyú ízkombinációt.

  6. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, majd alaposan átmossuk, beleöntjük egy fazékba, hozzáadjuk a sót, és puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet és gyorsan hozzákockázzuk a vajat, majd gépi habverővel áttörjük, és jól összekeverjük csomómentesre (ha elég puha a krumpli, akkor megy a géppel). A tejet megmelegítjük és apránként hozzákeverjük (aki hígabban szereti, több tejet is önthet hozzá).
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 51 785
elküldve: 35
receptkönyvben: 270
elkészítve: 18/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Misi apa

Mióta szakács: 2012.09.22.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Sült kacsacomb párolt vöröskáposztával és krumplipürével, sült pecsenye kacsacomb, sült kacsacomb lilakáposztakörettel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Misi apa
Misi apa / Misi apa Sat, 2012-11-24 20:20

Kedves Ditty!
Igen 250-fokon párolom mert kipróbáltam már alacsonyabb hőfokon is de úgy nagyon hosszú ideig tartott.
Nemkel tőle félni nemfog megégni hiszen öntesz alá vizet is,ha mégis tartasz tőle akkor egyszer kétszer nézzél rá.
Jósütést főzést kívánok.

Dittty
Dittty Sat, 2012-11-24 13:17

Biztos, hogy 250 fokon párolod? Nem 150 fok? Addig nem merek nekiállni.

evacili
evacili Sun, 2012-10-28 21:05

Én is hasonlóan készítem, azzal a különbséggel, hogy a káposztába ecet helyett vörösbort használok. A káposztát lehet még különlegesebbé tenni pl. egy kis ananásszal, vagy almával.Próbáld ki, érdemes. Üdv: Cili

1289
kacsacomb 6 db
fokhagyma 3 gerezd
bors 1 tk
kakukkfű 1 tk
majoranna 2 tk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
2 ek
vöröskáposzta 1.5 kg
cukor 6 ek
1 tk
ecet 2 ek
őrölt fűszerkömény 1.5 ek
bors 1 tk
burgonya 1.5 kg
vaj 12 dkg
tej 2.5 dl
1 ek