Sült kacsacomb párolt vöröskáposztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Misi apa

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
A sült kacsacombhoz
-
300g kacsacomb873 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
A párolt káposztához
-
250g vöröskáposzta62 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors1 kcal
A krumplipüréhez
Összesen
1289
Kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
A sült kacsacombhoz
-
1800g kacsacomb5236 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
2g bors5 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
0 kcal
-
22g só0 kcal
A párolt káposztához
-
1500g vöröskáposzta372 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
7g só0 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
0 kcal
-
2g bors5 kcal
A krumplipüréhez
Összesen
7736
Kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
A sült kacsacombhoz
-
34g kacsacomb99 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g só0 kcal
A párolt káposztához
-
28.3g vöröskáposzta7 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
A krumplipüréhez
Összesen
145
Kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 102.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3643 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 2809 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 440 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 158 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1396 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 684 micro
Összesen
1289
Kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 198.9 g
Zsír
-
Összesen 615.4 g
-
Telített zsírsav 235 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 271 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21857.8 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 1218 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 665 mg
-
Foszfor 2858 mg
-
Nátrium 16854 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 362 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 2639.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2152 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 947 mg
-
D vitamin: 337 micro
-
K vitamin: 580 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 564 micro
-
Kolin: 769 mg
-
Retinol - A vitamin: 1453 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8378 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 241 micro
-
Lut-zea 4107 micro
Összesen
7736
Kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
145
Kcal
Hozzávalók
A sült kacsacombhoz
-
1 tk bors
-
1 tk kakukkfű
-
2 tk majoranna
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
A párolt káposztához
-
1.5 kg vöröskáposzta
-
6 ek cukor
-
1.5 ek őrölt fűszerkömény
A krumplipüréhez
Elkészítés
A sült kacsacombhoz
- Kezdjük a kacsacombok megtisztításával: tokok, pihék stb, majd alaposan mossuk meg és papírtörlővel itassuk le róla a vizet. Vagdossuk be a bőrét haránt csíkosra.
- Keverjük össze a fűszereket egy kis tálban (kivéve a fokhagymát), kenjük be a zúzott fokhagymával a combokat alul felül, majd dörzsöljük bele a fűszerkeveréket.
- Egy serpenyőben kevés kacsazsírban elősütjük a kacsacombokat, bőrével lefelé kezdjük.
- Átszedjük egy méretes tepsibe, 3-4 ek kacsazsírt rakunk alá, hozzáadjuk a serpenyőben visszamaradt zsiradékot is és kb 1,5 dl vizet öntünk alá, letakarjuk alufóliával és 45 percig 250 fokon, pároljuk. Mikor a hús megpárolódott, az alufóliát levesszük róla, és kb 30-40 perc alatt ropogósra sütjük 200 fokon (ha tehetjük, akkor hőlégkeveréssel).
- A káposztát 4 felé vágjuk és kivágjuk a torzsáját, ezután kb 3 mm-es csíkokra felszeleteljük, vagy káposztagyalun legyaluljuk, hideg vízzel leöblítjük, és egy nagyobb lábasba tesszük. Rászórjuk a fűszereket, cukrot, sót, hozzáadjuk az ecetet és egy pohár vizet, majd összekeverjük és fedő alatt, addig pároljuk, míg puha nem lesz (néha azért rá kell nézni). A lényeg az, hogy eltaláljuk a saját ízlésünknek megfelelő édes-savanyú ízkombinációt.
- A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, majd alaposan átmossuk, beleöntjük egy fazékba, hozzáadjuk a sót, és puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet és gyorsan hozzákockázzuk a vajat, majd gépi habverővel áttörjük, és jól összekeverjük csomómentesre (ha elég puha a krumpli, akkor megy a géppel). A tejet megmelegítjük és apránként hozzákeverjük (aki hígabban szereti, több tejet is önthet hozzá).
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 77
- Össznézettség: 59004
- Feltöltés dátuma: 2012. október 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- szezon:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

Misi apa
7 recept
Ez a recept is a családi receptkönyvből való, jó párszor elkészítettem, de a vöröskáposztával egyszer-kétszer eleinte meggyűlt a bajom. A többi viszont elronthatatlan.
Hozzászólások
Én is hasonlóan készítem, azzal a különbséggel, hogy a káposztába ecet helyett vörösbort használok. A káposztát lehet még különlegesebbé tenni pl. egy kis ananásszal, vagy almával.Próbáld ki, érdemes. Üdv: Cili
Köszönöm a tippet ha legközelebb csinálók kifogom próbálni.
Bizony, az alma hatalmasat dob rajta!
Biztos, hogy 250 fokon párolod? Nem 150 fok? Addig nem merek nekiállni.
Kedves Ditty! Igen 250-fokon párolom mert kipróbáltam már alacsonyabb h?fokon is de úgy nagyon hosszú ideig tartott. Nemkel t?le félni nemfog megégni hiszen öntesz alá vizet is,ha mégis tartasz t?le akkor egyszer kétszer nézzél rá. Jósütést f?zést kívánok.