r
Nosalty Logó

Sült kacsacomb párolt vöröskáposztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Misi apa
Sült kacsacomb párolt vöröskáposztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sült kacsacombhoz

A párolt káposztához

A krumplipüréhez

Összesen 1289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sült kacsacombhoz

A párolt káposztához

A krumplipüréhez

Összesen 7736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sült kacsacombhoz

A párolt káposztához

A krumplipüréhez

Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3643 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    2809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    440 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1396 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 1289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.9 g

Zsír

  • Összesen
    615.4 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    271 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21857.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    2858 mg
  • Nátrium
    16854 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2639.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2152 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    947 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    580 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8378 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    241 micro
  • Lut-zea
    4107 micro
Összesen 7736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A sült kacsacombhoz

A párolt káposztához

A krumplipüréhez

Elkészítés

A sült kacsacombhoz

  1. Kezdjük a kacsacombok megtisztításával: tokok, pihék stb, majd alaposan mossuk meg és papírtörlővel itassuk le róla a vizet. Vagdossuk be a bőrét haránt csíkosra.
  2. Keverjük össze a fűszereket egy kis tálban (kivéve a fokhagymát), kenjük be a zúzott fokhagymával a combokat alul felül, majd dörzsöljük bele a fűszerkeveréket.
  3. Egy serpenyőben kevés kacsazsírban elősütjük a kacsacombokat, bőrével lefelé kezdjük.
  4. Átszedjük egy méretes tepsibe, 3-4 ek kacsazsírt rakunk alá, hozzáadjuk a serpenyőben visszamaradt zsiradékot is és kb 1,5 dl vizet öntünk alá, letakarjuk alufóliával és 45 percig 250 fokon, pároljuk. Mikor a hús megpárolódott, az alufóliát levesszük róla, és kb 30-40 perc alatt ropogósra sütjük 200 fokon (ha tehetjük, akkor hőlégkeveréssel).
  5. A káposztát 4 felé vágjuk és kivágjuk a torzsáját, ezután kb 3 mm-es csíkokra felszeleteljük, vagy káposztagyalun legyaluljuk, hideg vízzel leöblítjük, és egy nagyobb lábasba tesszük. Rászórjuk a fűszereket, cukrot, sót, hozzáadjuk az ecetet és egy pohár vizet, majd összekeverjük és fedő alatt, addig pároljuk, míg puha nem lesz (néha azért rá kell nézni). A lényeg az, hogy eltaláljuk a saját ízlésünknek megfelelő édes-savanyú ízkombinációt.
  6. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, majd alaposan átmossuk, beleöntjük egy fazékba, hozzáadjuk a sót, és puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet és gyorsan hozzákockázzuk a vajat, majd gépi habverővel áttörjük, és jól összekeverjük csomómentesre (ha elég puha a krumpli, akkor megy a géppel). A tejet megmelegítjük és apránként hozzákeverjük (aki hígabban szereti, több tejet is önthet hozzá).
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 66208
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Misi apa 7 recept

Ez a recept is a családi receptkönyvből való, jó párszor elkészítettem, de a vöröskáposztával egyszer-kétszer eleinte meggyűlt a bajom. A többi viszont elronthatatlan.

Hozzávalók

A sült kacsacombhoz

A párolt káposztához

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek