r
Nosalty Logó

Capri saláta másképpen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mártika és Feri
Capri saláta másképpen
adag
Előkészítés
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 455 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1822 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 168 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1926.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 455 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7705.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    2645 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1896 mg
  • Nátrium
    2897 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2201 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 1822 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    947 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lecsöpögtetjük a mozzarella sajt golyókat és egy salátástálba helyezzük.
  2. A 2 kis fej lilahagymát felszeleteljük, a megmosott lédús paradicsomokat is felszeleteljük és a salátástálba helyezzük.
  3. Összekeverjük az olajbogyókat az olívaolajat és a balzsamecetet, majd a készülő salátára öntjük.
  4. Végül megszórjuk a közepesre vágott bazsalikom levelekkel a reszelt citrom héjával.
  5. Óvatosan összekeverjük a salátát.
  6. Tálalás előtt frissen őrölt borssal, sóval meghintjük, bazsalikom bóbitával díszítjük.
  7. Frissen szervírozzuk, igény szerint friss pirítóssal, vagy kétszersülttel kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10821
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 27.

Ajánló

Az olasz konyhában a bazsalikomot gyakran a paradicsommal együtt használják, például olívabogyóval, kapribogyóval és fokhagymával, hogy ízletes paradicsomszószt készítsenek belőle. A paradicsomból, olívaolajból, vörösborecetből és bazsalikomból összeállított saláták nagyon egyszerűek, de nagyon ízletesek is.    

Receptkategóriák

Capri saláta másképpen
Mártika és Feri 107 recept

Könnyen elkészíthető olasz saláta. Érdemes tudni, hogy a frissen szedett bazsalikomnál nincs jobb. A szárított bazsalikom csak hat hónapig áll el, és az íze kevésbé intenzív, mint a friss növényé.  Ha boltban vásárolunk szárított bazsalikomot, egyszerre csak kis mennyiséget vegyünk, hiszen nem tudhatjuk, mióta áll a polcon.  

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek