Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes meggytorta

Tejszínes meggytorta
Tejszínes meggytorta
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, vasárnapi tortát készítettem, csak úgy spontán abból, ami volt itthon. Nem díszítettem nagyon, csak csokireszelékkel megszórtam. A linzeralap itt, Németországban a legtöbb alkalommal, mint alap, készül a torták alá, mivel sok időt nem igényel az elkészítése, néha én is készítek. Egyébként nagyon szeretem így a tortákat, mert mindig egy plusz ízt is kapunk.

hozzávalók / 10 adag

tészta

linzer

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tojást, meleg vizet, cukrot kb. 8 percig konyhai robotgéppel jó habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet, étkezési keményítőt, kakaóport.
  2. Majd egy 26 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformában 180 fokon kb. 45 percig sütjük.

linzer

  1. A linzer hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. Egy 26 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk, és 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

krém + összeállítás

  1. A tejszínt, porcukort, vaníliás cukort, habfixálót, fölhabosítjuk, majd ízlésünknek megfelelő mennyiségű likőrt keverünk hozzá.
  2. A tésztát két lapra fölvágjuk. A linzert egy tálcán belehelyezzük a sütőkarikánkba, és megkenjük a nutellával. Rátesszük az egyik tortalapot, nagyon vékonyan megkenjük a tejszínkrémmel, és a már lecsöpögtetett meggyet is egyenletesen rárakjuk. A krém felét a meggyre rákenjük.
  3. Befedjük a második tortalappal, majd a maradék krémet rákenjük. Pár órát hűtőben hűtjük, és tálalás előtt ízlésünknek megfelelően díszítjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 715
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
156 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

meggyes tejszíntorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

572
tojás 4 db
víz 4 ek
cukor 100 g
sütőpor 1 kávéskanál
étkezési keményítő 20 g
finomliszt 80 g
cukrozatlan kakaópor 25 g
finomliszt 100 g
vaj 50 g
porcukor 25 g
tej 1 ek
fahéj 2 csipet
habtejszín 800 ml
habfixáló 4 csomag
porcukor 2 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojáslikőr 50 ml
meggybefőtt 680 g
nutella 3 ek