r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös-kakaós piskótatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Tojáslikőrös-kakaós piskótatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 506 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 4047 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 292 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 506 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    151.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4694.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1034 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 4047 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 292 Kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal, 30 gramm vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Majd beleforgatjuk óvatosan a tojásfehérjehabot.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Tűpróba! A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. Az 5 dl habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A zselatinlapokat (8db-ot) hideg vízbe áztatjuk.
  2. 1,5 dl tojáslikőrt megmelegítünk, és a kicsavart zselatinlapokat feloldjuk benne. Hozzákeverünk 1-2 evőkanál tejszínhabot, majd beleforgatjuk a többi tejszínbe.
  3. Ha dermedni kezd a krém, akkor a piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk. Keveset a krémből a díszítésre félreteszünk.
  4. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Tetejére

  1. 3 db zselatinlapot hideg vízben áztatjuk, a maradék krémmel a tortára körben rózsákat nyomunk.
  2. Megmelegítjük a tojáslikőrt a vaníliás cukorral, és a kicsavart zselatinlapot feloldjuk benne. Ha elkezd a zselatinos tojáslikőr dermedni (5-10 perc), akkor a torta közepétől elosztjuk a torta tetején. Hűtőbe tesszük.
  3. Ha megdermedt a tojáslikőrös zselatin a torta tetején, akkor a csokoládét felolvasztjuk, és a torta tetején köröket, mintákat rajzolva díszítjük. Visszatesszük egy éjszakára legalább.
  4. Szeletelve tálaljuk, ezt a nagyon finom, könnyed tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1674
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojáslikőrös-kakaós piskótatorta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát Eszti keresztlányomék húsvéti szokásos látogatására készítettem hétfőre. Az alapreceptet a Tina magazin húsvéti számában találtam. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 312 kalória van.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek