r
Nosalty Logó

Tejszínes karalábéleves marinált csirkével

Marti48
Tejszínes karalábéleves marinált csirkével
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

195
Kalória
14.9g
Fehérje
14.3g
Szénhidrát
9.2g
Zsír
216.4g
Víz
55.3g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    216.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    865.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    3391 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4277 micro
Összesen 771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 57 kcal

Elkészítés

  1. Először a filéket készítjük elő; megmossuk, megszárítjuk, és kb. 1 mk paprikakrémet alaposan "belemasszírozunk". Lefedjük, félretesszük.
  2. A zöldségeket tisztítjuk, mossuk. Kis kockákra felvágjuk a karalábét, a fokhagymát elkaparjuk, a pórét vékonyan felkarikázzuk.
  3. 1 ek olívaolajon állandóan kevergetve összepároljuk, majd felöntjük vízzel, belekeverjük az ételízesítőt, borsot őrlünk rá, 4-5 szál petrezselymet (szárastól), a lestyánleveleket és a paprikát hozzáadjuk, felforraljuk, és lassú tűzön készre főzzük.
  4. A karalábé felét, a petrezselymet, lestyánt és a paprikát egy-két merőkanál főzőlével simára turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet visszaöntjük a lábasba.
  5. 2 ek olajon a filéket egyben, mindkét oldalán megpirítjuk, (kb. 4 perc), a hús méretétől függően ez változhat. Ellenőrizzük, hogy a közepe fehéredésig süljön. Alufóliába csomagoljuk, és kicsit pihentetjük.
  6. Felvágjuk kis kockákra, és a tejszínes levesben 5-6 percig forraljuk. Lehúzzuk a platniról, és egy mogyorónyi vajat adunk hozzá.
  7. A maradék petrezselymet aprítjuk, és a kitálalt levesre szórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

Nincs story, szeretjük a levest, én meg szeretek "variálgatni"...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Így védekezhetünk a dió legkellemetlenebb kártevője ellen

A nyári hónapokban újra felüti a fejét a diófák egyik legveszélyesebb kártevője, a nyugati dióburok-fúrólégy. Ez az Észak-Amerikából származó rovar először 2012-ben jelent meg hazánkban, mára viszont már országosan elterjedt, és különösen nagy károkat okoz a diótermesztésben.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.