r
Nosalty Logó

Nagymamám karalábélevese

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Nagymamám karalábélevese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 503 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 27 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    831 micro
  • β-karotin
    2798 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 167 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1731.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    772 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    8393 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2969 micro
Összesen 503 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 27 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket mosás és tisztítás után megpucoljuk, majd a karalábét 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk. A paprikát félbevágjuk. A petrezselyemleveleket finomra aprítjuk, a petrezselyemszárakat fehér cérnával összekötjük.
  2. Egy méretes fazékba öntjük a víz felét. Beletesszük a félbevágott paprikát, az összekötött petrezselyemszárakat és sózzuk. Feltesszük forrni. Forrástól számított 15-20 perc elteltével beletesszük az aprított zöldségeket. Letakarva puhára főzzük, majd kivesszük belőle az összeközözött szárakat, a paprikáról lehúzzuk a héjat és villával szétnyomkodva visszatesszük a levesbe.
  3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt és a lisztet beletéve rántást készítünk vigyázva arra, hogy ne piruljon túl a liszt. A tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával. Összekeverjük. Ezután felengedjük hideg vízzel és csomómentesen elkeverjük. A rántásos vizet a fazékba öntjük és felengedjük a maradék vízzel. Összeforraljuk. Amikor elkezd forrni, beletesszük a finomra aprított petrezselyemzöldet.
  4. A kész levest félretesszük. Egy méretes tálba rakjuk a tejfölt. Belemerünk egy merőkanálnyi levest és összekeverjük. Ezután a tejfölös keveréket visszaöntjük a fazékba. Elkeverjük.
  5. Kellemes melegen tesszük asztalra és kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1955
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám karalábélevese
Lizinka_ 587 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.