Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos karalábéleves Márti konyhájából

Tárkonyos karalábéleves Márti konyhájából
Tárkonyos karalábéleves Márti konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagy karalábé megmaradt feléből készítettem, kiegészítve póréhagymával és egy kis krumplival. Ha nem maradékból készítjük a levest, akkor a megadott mennyiségek szintén stimmelnek.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A só helyett én zöldséges ételízesítőt használok. Aki szereti, jól borsozza meg - nagyon passzol a karalábéhoz!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a karalábét, a krumplit, és apró kockákra vágjuk.
  2. A póréhagymát felkarikázzuk, majd ezeket a felforrósított libazsíron állandó kevergetés közben pár percig pirítjuk.
  3. Tűzről lehúzva megszórjuk egy ek. liszttel és az őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd kb. 1 dl vízzel felöntve visszatesszük a platnira. Forraljuk, keverjük, majd kb. 1 liter vízzel felöntjük.
  4. Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a durvára vágott karalábéleveleket, a petrezselymet és a tejfölt. Fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük.
  • elkészítettem: 26 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 440
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karalábéleves, zöldséges karalábéleves, póréhagymás karalábéleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

225
karalábé 1 közepes db
karalábélevél 5 db
burgonya 2 db
póréhagyma 1 db
libazsír 0.5 ek
finomliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
víz 11 dl