Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes karalábéleves

Tejszínes karalábéleves
Tejszínes karalábéleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az egyszerű leveseket, és ez nagyon hamar kész van.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Aki szereti, pirított kenyeret is szórhat rá tálalás előtt.  Jó évágyat hozzá !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét megpucoljuk, és  kis kockákra összevágjuk.
  2. A zsiradékon megdinszteljük, és megszórjuk ételízesítővel, só, bors, petrezselyemmel, és felöntjük 2 l vízzel.
  3. Puhára főzzük a karalábét, majd belekeverjük a főzőtejszínt, és jól kiforraljuk (kb. 2-3 perc) .
  4. Ha kell, utána ízesítünk (só, bors).
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 21 264
elküldve: 5
receptkönyvben: 245
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

egyszerű karalábéleves tejszínnel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Greg / Gregor Wed, 2012-02-15 11:39

Nálam rendszeresen szerepel az étlapon. Pontosan így készítem. Néha a zsenge levelét is belefőzöm.
Zsír helyett extraszűz olivaolajat használok.

laraed
Edit / laraed Wed, 2012-02-15 12:30

Kedves György ! Főnyeremény lehetsz a családnak ha szeretsz és szoktál is főzni :))) A leves egyszerűségében van a nagyszerűsége:)) Üdv Edit

71
karalábé 2 db
főzőtejszín 2 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 2 l