Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karalábéleves 2.

Karalábéleves 2.
Karalábéleves 2.
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az a tipikus „nyár-ízű” leves, amit az ember nem szeret gyerekkorában, majd felnőttként teljesen belehabarodik…

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  2. Kevés olajon vagy vajon megdinszteljük (minél zsengébb, ez az idő annál rövidebb), megszórjuk liszttel, és néhány másodpercig kevergetjük.
  3. Felöntjük a csirke alaplével, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, borsot, és puhára főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 52 567
elküldve: 3
receptkönyvben: 514
elkészítve: 46/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pedamokus
pedamokus Wed, 2012-05-02 16:30

Próbáljátok ki egyszer úgy főzni a karalábélevest, hogy nem kockára vágjátok a karalábét, hanem a legnagyobb lyukon lereszelitek. Az élmény maradandó. Soha senki nem ette meg a karalábélevest a családomban. Amióta így készítem, a kedvencek között van. :)

maria.kantor
maria.kantor Thu, 2011-09-01 13:07

Ma ezt a leves főztem ebédre és nagyon finom lett. A lányom azt mondta, hogy ez a leves bármilyen étteremben megállná a helyét. Én zabpehely liszttel csináltam és tettem bele kb. 1 dl tejszínt. Köszönöm a receptet. Ajánlom másoknak is, mert isteni.

Kerigirl
Keri / Kerigirl Wed, 2010-06-02 08:41

Húha,ez nagyon jól nézzz ki!!!
Én a karalábé levest nem így ismerem,de ez vhogyan a szine miatt még jobban megfogott!!:-))))
Szerintem ma ezt elkészitem!!!!:-)))))))))

106
karalábé 2 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
petrezselyem 0.5 csokor
csirke alaplé 1 l
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál