Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes hagymaleves ahogy Olgi készíti

Tejszínes hagymaleves ahogy Olgi készíti
Tejszínes hagymaleves ahogy Olgi készíti
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vagy 10-12 éve találtam erre a receptre, és nagyon szeretjük. Egyszerű, gyors és finom. Elképesztően feldobja a reszelt füstölt sajt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bátrabbak cipóban is tálalhatják!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, és negyed karikára vágjuk.
  2. Kevés olajra tesszük, sózzuk, magas lángon megpároljuk annyira, hogy összeessen. Ekkor dobunk rá 1 ek cukrot, amit kissé megkaramellizálunk.
  3. Felöntjuk az 1 dl borral, és fedő alatt 3-4 percig mérsékelt lángon pároljuk.
  4. Ezután feleresztjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a leveskockát, csipet szerecsendiót, és felforraljuk. A forrástól számítva már nem kell sok idő, 3-4 perc, amíg még főzzük, hogy teljesen elkészüljön.
  5. A lisztet simára keverjük a tejszínnel, majd a leveshez keverjük. Forralunk rajta egyet, és kész.
  6. Forrón tálaljuk reszelt füstölt sajttal.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 836
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymakrémleves, hagymaleves füstölt sajttal, tejszínes hagymaleves füstölt sajttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodak
Kodak / Kodak Fri, 2013-11-29 12:43

Nekem nagyon ízlett ez a leves! Én 2 hagymával és 1 dl (maradék) tejszínnel készítettem el. Így is elég "tömény" lett. Sima trappistával (és anélkül is) finom! Köszi a receptet!

285
vöröshagyma 3 nagy fej
napraforgó olaj 2 ek
cukor 1 ek
fehérbor 1 dl
víz 1 l
0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
fehér bors 1 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
finomliszt 2 csapott ek
főzőtejszín 2 dl
füstölt sajt 10 dkg