Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymaleves darált hússal

Póréhagymaleves darált hússal
Póréhagymaleves darált hússal
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Németországban létezik kész levespor, aminek nem vagyok barátja. Így megnéztem, hogy körülbelül mit tartalmaz, aztán megpróbáltam a saját szám íze szerint itthon elkészíteni. Én általában a maradék  húslevest lefagyasztom, amikor kell felolvasztom, és azzal öntöm fel, de mivel ez nem mindenkinek van, így kicsit átdolgoztam a receptet.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát először hosszában kettévágjuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. Fél órára hideg vízbe áztatjuk, hogy esetleges szennyeződés kioldódjon. Óvatosan szűrőbe szedjük, és jól lecsepegtetjük.
  2. A húst az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát. Felengedjük a vízzel, beletesszük a leveskockákat. Ízesítjük borssal, sóval.
  3. Forrástól számított 15-20 percig főzzük. Közben az étkezési keményítőt simára keverjük egy kevés vízzel. Beleöntjük a levesbe, felforraljuk.
  4. Amikor forr, hozzáadjuk a natúr krémsajtot, és addig főzzük, amíg teljesen felolvad a levesben. Ha kell, utána ízesítjük. Esetleg finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük tálaláskor.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 340
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

samuraj

Mióta szakács: 2014.05.01.
9 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos póréleves, darált húsos hagymaleves, sajtos póréhagyma leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

373
póréhagyma 2 db
darált sertéshús 500 g
tömlős krémsajt 400 g
víz 3 l
leveskocka 3 db
napraforgó olaj 4 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
étkezési keményítő 2 evőkanál